ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΛΙΞ - Πρόγραμματα Εθελοντικής Εργασίας συμμετέχει στο τριετές πρόγραμμα, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018, με τίτλο "#IVS4Peace - Inclusive Voluntary Service 4 Peace" και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πρόγραμμα συντονίζεται από την Συντονιστική Επιτροπή της Διεθνούς Εθελοντικής Υπηρεσίας (CCIVS) και θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή δύο διεθνών δικτύων, το ALLIANCE of European Voluntary Service Organisations (ALLIANCE) και το Youth of European Nationalities (YEN) καθώς και τεσσάρων εθνικών οργανώσεων: ΕΛΙΞ – Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας (Ελλάδα), Egyesek Youth Organization (Ουγγαρία), Solidarités Jeunesses (Γαλλία), και Compagnons Bâtisseurs (Βέλγιο).

Το πρόγραμμα "#IVS4Peace - Inclusive Voluntary Service 4 Peace" στοχεύει στην υποστήριξη της κοινωνικής ενσωμάτωσης 180 νέων ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες και κυρίως μεταναστών και προσφύγων μέσω της συμμετοχής τους σε διεθνή προγράμματα εθελοντικής εργασίας.

Το πρόγραμμα #IVS4Peace σκοπεύει να χαρτογραφήσει τις βέλτιστες πρακτικές του κινήματος του διεθνούς εθελοντισμού, εστιάζοντας στα εργαλεία και τις μεθόδους εργασίας που προωθούν την κοινωνική ένταξη. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων κοινωνικής ένταξης τα οποία θα διανεμηθούν και αξιοποιηθούν από περισσότερους από φορείς που πραγματοποιούν προγράμματα εθελοντικής εργασίας παγκοσμίως.

Τα εργαλεία κοινωνικής ένταξης θα αναπτυχθούν μέσω ειδικών εργαστηρίων και συναντήσεων διαχείρισης και θα εφαρμοστούν στα προγράμματα εθελοντικής εργασίας (workcamps) των εθνικών οργανώσεων, εταίρων του προγράμματος κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Μέσα από τρείς επαναληπτικούς κύκλους προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας, 180 μέλη της ομάδας στόχου θα συμμετάσχουν σε εθελοντικές δραστηριότητες, τοπικά και στο εξωτερικό, που οργανώνονται από τους τέσσερις προαναφερθέντες εταίρους στη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία και το Βέλγιο. Πάνω από 200 διεθνείς οργανώσεις εθελοντικής εργασίας θα υποστηρίξουν τη διαδικασία εφαρμόζοντας και αξιοποιώντας τα εργαλεία κοινωνικής ένταξης που θα παραχθούν κατά την διάρκεια του προγράμματός.erasmus plus logo 2

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος “#IVS4Peace - Inclusive Voluntary Service 4 Peace”, η ΕΛΙΞ θα υποστηρίξει το 2018 τη συμμετοχή 15 νέων ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες και κυρίως μεταναστών και προσφύγων σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας που υλοποιεί η οργάνωση στην Ελλάδα.

 

Η ΕΛΙΞ, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον διεθνή εθελοντισμό, διοργανώνει κάθε χρόνο μια σειρά από προγράμματα εθελοντικής εργασίας (workcamps) με την συμμετοχή ατόμων από όλων τον κόσμο. Μέσω αυτών των προγραμμάτων, περισσότεροι από 100 νέοι, ετησίως, έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινότητες καθώς και να συναντώνται και να ανταλλάσσουν εμπειρίες και γνώσεις με άλλους νέους που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς.

 

Κατά τη διάρκεια του τελικού σταδίου του προγράμματος, θα διεξαχθεί σειρά εκδηλώσεων δικτύωσης που θα λάβουν μέρος σε διάφορες χώρες, προκειμένου να μοιραστούν και να ανταλλαχθούν πληροφορίες και εμπειρίες με άλλους κοινωνικούς λειτουργούς και άτομα που εργάζονται με την νεολαία (youth workers), που δραστηριοποιούνται πέραν του τομέα του διεθνούς εθελοντισμού.

 

Ένα συνέδριο στο τέλος του προγράμματος θα προωθήσει το συνολικό πρόγραμμα και τα αποτελέσματά του στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως στις Εθνικές Μονάδες Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+, το European Youth Foundation του Συμβουλίου της Ευρώπης, τις τοπικές κυβερνήσεις και σε άλλους θεσμικούς εταίρους.

 

Την παρακαταθήκη του συγκεκριμένου προγράμματος θα αποτελέσει μια ιστοσελίδα η οποία θα περιέχει μια ηλεκτρονική εφαρμογή που θα προωθεί τα εργαλεία κοινωνικής ένταξης, καθώς και ηλεκτρονικά μαθήματα που θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ