ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Την περασμένη Τρίτη 20 Ιουνίου στο πλαίσιο του ετήσιου Festival Refugee Week Greece, αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δράση ενημέρωσης “Know your KidsRights”, στο Victoria Community Centre πλησίον της Πλατείας Βικτωρίας. Το "Know your KidsRights" είχε ως στόχο την ενημέρωση παιδιών και εφήβων σχετικά με τα δικαιώματα τους, με την ενημέρωση αυτή να γίνεται στη μητρική ή δεύτερη γλώσσα των παιδιών (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, φαρσί, ουκρανικά).

Το εργαστήρι περιελάμβανε διάφορα κουΐζ, ενημέρωση, παιχνίδι, καθώς και παρουσίαση ψηφιακής έκθεσης με υλικό το οποίο νέοι εμψυχωτές είχαν ετοιμάσει (φωτογραφίες, αφίσες, οδηγοί) για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Στο τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αφήσουν το αποτύπωμά τους στην ψηφιακή έκθεση, προσθέτοντας μια δική τους σύνθεση/φωτογραφία εμπνευσμένη από ένα δικαίωμα που επέλεξαν, κρατώντας έτσι ζωντανό το πρόγραμμα "KidsRights".

Το εργαστήρι οργανώθηκε σε συνέχεια του Project KidsRights Changemakers, ενός προγράμματος εκπαίδευσης στα δικαιώματα του παιδιού. Tο KidsRights Changemakers υλοποιήθηκε από την ΕΛΙΞ από τον Ιανουάριο ως το Μάιο του 2023, σε συνεργασία με το ολλανδικό Ίδρυμα Kids Rights και στο πλαίσιο του προγράμματος “Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση – All Children in Education (ACE Project)”.

Το Πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF Greece που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από σειρά εταίρων, μεταξύ των οποίων και η ΕΛΙΞ-Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας.

Τhe programme “All Children In Education” is a UNICEF initiative, co-funded by the European Commission and implemented by a number of partners, including ELIX-Conservation Volunteers Greece.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ