ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΛΙΞ ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019 την υλοποίηση του προγράμματος "Εκπαίδευση για την Ένταξη: Ποιοτική μάθηση και μη τυπική εκπαίδευση για παιδιά και ενήλικες, πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα", με την υποστήριξη της UNICEF, του Διεθνούς Oργανισμού Mετανάστευσης (ΔΟΜ) και της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (DG HOME).

Το έργο βασίζεται στην προηγούμενη εμπειρία της ΕΛΙΞ στο πεδίο και ειδικότερα στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιείται για παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2016.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή εξατομικευμένης, μη τυπικής εκπαίδευσης και ενισχυτικής διδασκαλίας σε πρόσφυγες και μετανάστες, παιδιά και ενήλικες, προκειμένου να τους παράσχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες και να υποστηρίξει με αυτόν τον τρόπο την ομαλή ένταξή τους.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει καθημερινή κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών μέσω ενός πλέγματος μαθημάτων και δραστηριοτήτων που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους προσωπικούς τους στόχους.

Το έργο παρέχει:

  • Ενισχυτική διδασκαλία: Σε σύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, θα παρέχεται υποστήριξη για τη μελέτη τους.
  • Εκπαίδευση γλωσσών και δεξιοτήτων για τα παιδιά εκτός σχολείου, μεταξύ αυτών και
    ασυνόδευτα παιδιά: Για όσους βρίσκονται ακόμα σε προσωρινή διαμονή και για όσους δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην τυπική, δημόσια εκπαίδευση.
  • Εκπαίδευση για την προσχολική ηλικία: Περιλαμβάνει όλη την απαραίτητη ψυχοκοινωνική και γνωστική υποστήριξη για την προσωπική τους ανάπτυξη και τη σχολική ετοιμότητα τους.
  • Προώθηση της ενσωμάτωσης των ενηλίκων/γονέων: Μέσω της ευαισθητοποίησης τους για την εκμάθηση γλωσσών και τη συμμετοχή τους σε ενταξιακές δραστηριότητες.
  • Προώθηση της ψηφιακής γνώσης και της μικτής μάθησης: Μέσω της χρήσης
    tablets και την πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας εκμάθησης γλωσσών «Akelius».
  • Σεμινάρια και συνεχή κατάρτιση για τους εκπαιδευτικούς που υλοποιούν το πρόγραμμα: Μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας από την μακροχρόνια εμπειρία της ΕΛΙΞ στον συγκεκριμένο τομέα.

Το έργο υλοποιείται: Στην Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα, το Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΕΛΙΞ στην οδό Πατησίων και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων, το 51ο (Ακομινάτου 40) και το 99ο Σχολείο (Υγείας 11), όπου το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων, με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ