ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

"Μια δενδροφύτευση ….. λίγο διαφορετική"

23 εθελοντές όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων ξεκίνησαν το Σάββατο 26/03 πρωί πρωί, με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία, για την καθιερωμένη πλέον δενδροφύτευση στον λόφο της Γαλανής.

 

Φτάνοντας η ομάδα απόλαυσε μια χειμωνιάτικη βόλτα στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της Ολυμπίας, που παρά τον απειλητικό ουρανό, η συννεφιά εναλλασσόταν με ήλιο.

Το απόγευμα, η ομάδα εγκαταστάθηκε στο ξενοδοχείο Europa και μετά από λίγη ξεκούραση συναντήθηκαν όλοι μαζί στον χώρο συνεδριάσεων του ξενοδοχείου για να γνωριστούν, επίσημα πλέον, να συζητήσουν τον σκοπό της επίσκεψης τους και να οργανωθεί η δουλειά! Χωρίστηκαν σε ομάδες ανά περιοχή, έμαθαν, σε θεωρητικό επίπεδο, να φυτεύουν, να δένουν και να ξεχορταριάζουν.

Το βραδινό προσέφερε ο Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός σύλλογος της Αρχαίας Ολυμπίας στο εστιατόριο του ξενοδοχείου! Η φιλία που συνδέει την οργάνωση μας με την τοπική οργάνωση κρατάει από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, που οι καρδιές μας ράγισαν με την περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου αυτού, με την τόση ιστορική σημασία. Εδώ και 5 χρόνια οργανώνονται πολλά εθελοντικά προγράμματα με στόχο την αναδάσωση της περιοχής, αλλά και τον καλλωπισμό και την συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κυριακή πρωί, μετά από ένα πλούσιο πρωινό, η ομάδα ανέβηκε στον λόφο της Γαλανής. Οι υποομάδες χωρίστηκαν και με τα εργαλεία στο χέρι ανέβηκαν στο δικό τους κομμάτι του λόφου. Δέσιμο, ξερίζωμα πεθαμένων, κλάδεμα φυτών που θα εμπόδιζαν την ανάπτυξη των δενδρυλλίων και άλλες τέτοιες εργασίες συντήρησης του δάσους είναι όσο απαραίτητες όσο και η φύτευση νέων! Οι ομάδες εργάστηκαν ενθουσιωδώς και σκληρά με μεγάλο μεράκι και αγάπη για αυτόν τον λόφο, που από τις πυρκαγιές του '07 φάνηκε να πρασινίζει, και οι προσπάθειες των περασμένων ετών καρποφόρησαν.

Μετά το σύντομο διάλλειμα παρέα με τους ντόπιους που συμμετείχαν στην δράση, φυτεύτηκε και ένα μέρος του λόφου, με πάνω από 200 δενδρύλλια.

Με το χώμα ακόμα στα παπούτσια μια ενθουσιώδη παρέα εθελοντών και ντόπιων συζητούσαν και απολάμβαναν το όμορφο γεύμα, σε ψησταριά του χωριού Λιναριά, με την υπόσχεση πως θα γυρίσουμε σύντομα!

Κατά τις 16Η, το απόγευμα της Κυριακής 27/02, χαιρετίσαμε τους ντόπιους και την Ολυμπία, και με ένα συναίσθημα πως είχαμε κάνει αυτόν τον τόπο δικό μας επιστρέψαμε στην καθημερινότητα του αστικού περιβάλλοντος, έχοντας γεμίσει τα πνευμόνια με οξυγόνο, τα μάτια μας με όμορφες εικόνες και την καρδιά μας με προσφορά.

ΈλεναΠαπαλάμπρου- Συντονίστρια προγραμμάτων

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ