ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Η ΕΛΙΞ με την υποστήριξη της UNICEF και με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO) ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017, την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες ηλικίας 3-17 ετών και τους γονείς τους που βρίσκονται στην Αττική.

Το πρόγραμμα στοχεύει, μέσα από ένα πλέγμα εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών δραστηριοτήτων, στην καθημερινή υποστήριξη των ανήλικων προσφύγων και μεταναστών, καθώς και των οικογενειών τους, με σκοπό την ένταξή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να παρέχεται καθημερινή κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών ηλικίας 3-17 ετών και καθημερινή υποστήριξη της μελέτης για το σχολείο των παιδιών ηλικίας 6-15 ετών.

Κάθε επωφελούμενος/-η παρακολουθεί 2 ώρες μάθημα την ημέρα (10 ώρες την εβδομάδα), οι οποίες υλοποιούνται σε πρωινές ή απογευματινές ώρες.

Όλα τα μαθήματα διεξάγονται από δύο παιδαγωγούς, έναν Έλληνα και ένα προερχόμενο από την κοινότητα των μαθητών.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν:
• Μαθήματα προσχολικής εκπαίδευσης για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών
• Μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε παιδιά ηλικίας 6-17 ετών
• Μαθήματα αγγλικής γλώσσας σε παιδιά ηλικίας 6-17 ετών
• Μαθήματα φυσικών επιστημών σε παιδιά ηλικίας 6-17 ετών
• Μαθήματα μητρικής γλώσσας για παιδιά άνω των 6 ετών
• Μαθήματα καλλιέργειας βασικών κοινωνικών εξιοτήτων (Life skills).
• Μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε γονείς.

Στην Αττική το πρόγραμμα υλοποιείται στις δομές φιλοξενίας του Ελαιώνα και του Σκαραμαγκά, στο εκπαιδευτικό κέντρο της ΕΛΙΞ στην Πατησίων 20 (κοντά στην Ομόνοια) καθώς και στα σχολεία 51ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Ακομινάτου 40), 20ο Γυμνάσιο Αθηνών και  48ο Γυμνάσιο Αθηνών (Κόρακα 44, Κάτω Πατήσια).

Τα εκπαιδευτικά κέντρα της ΕΛΙΞ που φιλοξενούνται στο 51ο Δημοτικό Σχολειο και στο 48ο Γυμνάσιο Αθηνών έχουν παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό από τον Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανοιχτά Σχολεία" που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για περισσότερες πληροφορίες:
1. Θα μας βρείτε από τις 16:00 έως τις 20:00 στα:
   - 51ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Ακομινάτου 40) email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

   - 20o Γυμνάσιο Αθηνών (Κόρακα 44, Κάτω Πατήσιαemail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   - 48ο Γυμνάσιο Αθηνών (Κόρακα 44, Κάτω Πατήσιαemail: lc.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.@elix.org.gr 

2. και από τις 10:00 έως τις 19:00 στο Εκπαιδευτικό Κέντρο, στην οδό Πατησίων 20, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , τηλ. 2103810445

 

elix since 1987

EU flad typical

 Funded by

European Union
Civil Protection
and Humanitarian Aid

unicef logo flag

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ