ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 30 Μαρτίου 2015

Ξεκίνησε σήμερα το ανοιξιάτικο Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας της ΕΛΙΞ με σκοπό την Αποκατάσταση μέρους του Βοτανικού Κήπου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως κάθε Χρόνο.
Πιστοί στην παράδοση της εθελοντικής προσφοράς που ξεκίνησε η ΕΛΙΞ από το 2003 στην Αρχαία Ολύμπια, οργανώσαμε ένα ανοιξιάτικο Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας με σκοπό την αποκατάσταση του Βοτανικού Κήπου της μπροστά από τον Αρχαιολογικό χώρο.

Η πρωτοβουλία
Η πρωτοβουλία για αυτή τη δράση προέρχεται από τον “Φυσιολατρικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αρχαίας Ολύμπιας, και την κυρία Έλκε Σπηλιοπούλου, η οποία είχε την ιδέα και φρόντισε να βρεθεί χρηματοδότηση ώστε να οργανώσει η ΕΛΙΞ το πρόγραμμα αυτό. Παράλληλα εξασφάλισε τη συνεργασία του ΕΘΙΑΓΕ και κινητοποίησε μέλη του Συλλόγου ώστε να συμβάλλουν στο έργο των εθελοντών της ΕΛΙΞ.

Οι εθελοντές

Η πρόεδρος της ΕΛΙΞ κ. Ελένη Γαζή καλωσόρισε την ομάδα των εθελοντών από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Νότιο Κορέα, την Γαλλία, και την Ρωσία, ξεκίνησε τις εργασίες στο χώρο με κέφι και ενθουσιασμό, αφαιρώντας με εργαλεία την πυκνή βλάστηση που πνίγει τα φυτά του Βοτανικού Κήπου, με την καθοδήγηση της προέδρου της οργάνωσης ΕΛΙΞ, κ. Ελένης Γαζή.

 

Οι χορηγοί
Η όλη προσπάθεια, δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς οικονομική υποστήριξη. O Φυσιολατρικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Ολύμπιας, κάλυψε τις δαπάνες διατροφής των εθελοντών, ενώ τη διαμονή προσέφερε το Ξενοδοχείο «ΙΛΙΣ» και ορισμένα γεύματα προσέφεραν επιχειρήσεις της Ολυμπίας.

Σημαντικό κομμάτι των έξοδων για την άρτια διοργάνωση του προγράμματος καλύφθηκαν από τη χορηγία του Τουριστικού γραφείου STUDIOSUS, το οποίο έχει επανειλημμένως στηρίξει παρόμοιες προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος της Ολυμπίας, μετά τις φωτιές.


Για επικοινωνία με την ΕΛΙΞ: 210 3825 506 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Κατεβάστε το δελτίο τύπου σε μορφή pdf.

 

elix00 ancient olympia 2015 2 elix00 ancient olympia 2015 4 elix00 ancient olympia 2015 1

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ