ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ!

Η ΕΛΙΞ συμμετέχει στην ηλεκτρονική ψηφοφορία της Eurocharity που θα αναδείξει τις ΜΚΟ προγράμματα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν για το έτος 2010. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία που φιλοξενείται στο www.eurocharity.gr, θα διαρκέσει από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009 ως την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009.

Πάρετε μέρος στη ψηφοφορία και να υποστηρίξετε την ΕΛΙΞ

 

Λίγα λόγια για την ψηφοφορία της Eurocharity: 
Η EuroCharity, σημείο αναφοράς για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την πράσινη οικονομία (www.eurocharity.gr) πραγματοποιεί Ηλεκτρονική Ψηφοφορία για την ανάδειξη των μη κυβερνητικών, μη κερδοσκοπικών και εθελοντικών οργανώσεων (ΜΚΟ) που θα λάβουν τo 25% των συνδρομών των μελών του έτους 2009.

Υπενθυμίζεται ότι η EuroCharity είναι δεσμευμένη καταστατικά να αποδίδει κάθε χρόνο το 25% των συνδρομών των μελών του EuroCharity.gr για χρηματοδότηση έργων ΜΚΟ. 

Η τελική επιλογή των ΜΚΟ θα βασιστεί:
1. στα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας,  
2. στα αποτελέσματα που αφορούν στις απόψεις των Ελλήνων πολιτών για το έργο των εθελοντικών και Μ.Κ. Οργανώσεων, του Κοινωνικού Βαρόμετρου A.S.B.I.-2007, της μεγαλύτερης διαχρονικής έρευνας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην Ελλάδα, από την εξειδικευμένη Εταιρεία MEDA Communication Α.Ε. Επικοινωνίας, Κοινωνικής Διαχείρισης & Ανάπτυξης, και  
3. στη γνωμοδότηση ειδικής πενταμελούς Επιτροπής που έχει συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό. 

Διαδικασίες ψηφοφορίας
· Κάθε επισκέπτης μπορεί να συμμετάσχει μια μόνο φορά και πρέπει υποχρεωτικά να ψηφίσει τουλάχιστον δύο (2) ΜΚΟ.
· Δικαίωμα στην ψηφοφορία έχουν όλοι! 
· Λήξη ψηφοφορίας: 1 Δεκεμβρίου 2009 
· ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσετε μία έγκυρη διεύθυνση Ε-mail στην οποία θα σας σταλεί σύνδεσμος τον οποίο πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να επιβεβαιώσετε την ψήφο σας. Πρόγραμμα της ΕΛΙΞ προς χρηματοδότηση:

«ΞΑΝΑΠΡΑΣΙΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ»


Η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τόπους της Ελλάδας, τόσο λόγω της ιστορικής του σημασίας ως η γενέτειρα των ολυμπιακών αγώνων όσο και λόγω του θαυμάσιου φυσικού του πλούτου. Δυστυχώς οι καταστροφικές φωτιές του 2007 έκριναν επιτακτική την ανάγκη παρέμβασης εθελοντικών ομάδων για την ανάπλαση της περιοχής. Υπάρχει όμως ακόμα πολύ δρόμος για να βρει η περιοχή την παλιά της αίγλη. Δράσεις δενδροφυτεύσης, δασοπροστασίας και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας είναι αναγκαίες και χρειάζονται ειδικά-εκπαιδευμένα άτομα με την τεχνογνωσία να τις συντονίζουν και να τις οργανώνουν. 

Η χορηγία θα καλύψει τις ανάγκες υλοποίησης δυο συγκεκριμένων δράσεων:

  • # ένα σεμινάριο εκπαίδευσης συντονιστών-εμψυχωτών διεθνών εθελοντικών δράσεων
  • # ένα διεθνές πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Αρχαία Ολυμπία


Η ΕΛΙΞ, συνεχίζοντας το έργο της στην Αρχαία Ολυμπία προγραμματίζει για το 2009/2010 την υλοποίηση ενός σεμιναρίου εκπαίδευσης συντονιστών-εμψυχωτών διεθνών εθελοντικών δράσεων περιβαλλοντικού περιεχομένου. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δώσει στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα εφόδια για τον επιτυχημένο συντονισμό περιβαλλοντικών δράσεων. Η εκπαίδευση θα έχει βιωματικό χαρακτήρα με τις ακόλουθες ενότητες: μορφές συντονισμού και εμψύχωσης, δυναμική ομάδας, η τέχνη της επικοινωνίας και διαπολιτισμική επικοινωνία, τρόποι ευαισθητοποίησης τοπικής κοινωνίας, επίλυση συγκρούσεων και ενδυνάμωση ομάδας, οργάνωση και παρακολούθηση πρακτικών θεμάτων.  

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη ευκαιρία να συντονίσουν περιβαλλοντικές δράσεις  στην Ελλάδα ενώ οι δύο καλύτεροι ομαδάρχες θα συντονίσουν  στην Αρχαία Ολυμπία ένα δεκαπενθήμερο πρόγραμμα με τη συμμετοχή διεθνούς ομάδας εθελοντών και να θέσουν σε εφαρμογή τη θεωρητική γνώση που μόλις απέκτησαν. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εργασίες διάνοιξης μονοπατιών, πυρασφάλειας και δενδροφύτευσης.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ