ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθήνα 15 Μαρτίου 2013 

Φίλες και φίλοι της ΕΛΙΞ, έφτασε η online στιγμή που όλοι περιμέναμε…

Η Μηχανή Αναζήτησης γεμίζει από προγράμματα workcamps από όλο τον κόσμο και έχει πάρει μπρος καθώς ήδη υπάρχουν 32 στην Τσεχία, 41 στην Εσθονία, 279 στη Γαλλία, 58 στην Ρωσία, 228 στη Γερμανία, 73 στην Ιταλία, 55 στην Τουρκία, 144 στο Μεξικό, 88 στην Ινδία, 32 στην Ταϊλάνδη και άλλα πολλά από αύριο! Ξεκίνα την αναζήτηση γιατί οι καλές θέσεις κλείνουν νωρίς!

Γίνε και εσύ ένας από τους χιλιάδες εθελοντές που κάθε χρόνο γυρίζουν τον κόσμο προσφέροντας εθελοντική εργασία.

Η ΜΚΟ ΕΛΙΞ πραγματοποιεί διεθνείς εθελοντικές δράσεις, ή αλλιώς προγράμματα εθελοντικής εργασίας (workcamps), μικρής, μέσης και μεγάλης διάρκειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του πολιτισμού και την κοινωνική προσφορά.

Ένα πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας αποτελεί για ένα εθελοντή μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του, να συνεργαστεί με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και να βιώσει αξίες όπως η ειρήνη, η επικοινωνία, η συνύπαρξη, η αλληλεγγύη. Προσφέροντας εθελοντική εργασία, δεν συμβάλει απλώς στο να γίνει καλύτερος ο κόσμος. Έρχεται σε επαφή με τοπικές κοινωνίες διαφόρων χωρών, γνωρίζει νέους τόπους και τρόπους ζωής, σ’ ένα πολυπολιτισμικό πλαίσιο που σέβεται τη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ Σ’ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;
Ένα πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας σου δίνει την ευκαιρία να επισκεφθείς έναν τόπο, όχι ως απλός τουρίστας, αλλά ως φιλοξενούμενος των κατοίκων. Έτσι, προσφέροντας το χρόνο και το κέφι σου για 2-3 μοναδικές εβδομάδες, γνωρίζεις «από μέσα» την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας, κάνεις φίλους από όλο τον κόσμο, αποκτάς νέες δεξιότητες και κερδίζεις αξέχαστες και πολύτιμες εμπειρίες.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΙΚΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Τα προγράμματα στο εξωτερικό διοργανώνονται από αντίστοιχες οργανώσεις-συνεργάτες της ΕΛΙΞ σε κάθε χώρα. Οι περισσότερες οργανώσεις είναι μέλη του παγκόσμιου δικτύου «Alliance Network of Voluntary Service Organisations». Τα προγράμματα διοργανώνονται από την εκάστοτε οργάνωση φιλοξενίας μαζί με οργανισμούς με ενεργή συμμετοχή στις τοπικές κοινωνίες. Στα προγράμματα μικρότερα των δέκα ατόμων δεν μπορούν να συμμετέχουν πάνω από 2 άτομα από την ίδια εθνικότητα. Εξαίρεση αποτελούν κάποιες χώρες όπως Ινδία, Ινδονησία και Μεξικό όπου μπορούμε να στείλουμε έως και 3 εθελοντές μαζί. Οι αιτήσεις για τα προγράμματα εξωτερικού πρέπει να καταβάλλονται όσο πιο γρήγορα γίνεται αφού οι θέσεις αντιστοιχούν σε εθελοντές από όλο το κόσμο και για αυτό κλείνουν πολύ γρήγορα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !
Κάθε χρόνο η ΕΛΙΞ, σε συνεργασία με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως Δήμους, Κοινότητες, Πολιτιστικούς Συλλόγους κ.α., διοργανώνει διεθνή εθελοντικά προγράμματα στην Ελλάδα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;

1. Θα συμβουλευτείς τη ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ με τα διαθέσιμα προγράμματα, που μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα μας www.elix.org.gr
2. Θα συμπληρώσεις την αίτηση συμμετοχής online με τα στοιχεία σου και μια επιλογή από προγράμματα που σε ενδιαφέρουν.
3. Θα πληρώσεις το ποσό συμμετοχής (100€) είτε στα γραφεία μας είτε με κατάθεση στο λογαριασμό μας στην Alpha Bank.
4. Δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείς καθόλου με τη διαμονή και την διατροφή σου στο πρόγραμμα που θα συμμετέχεις. Στα περισσότερα προγράμματα είναι καλυμμένα και η ασφάλειά από την οργάνωση φιλοξενίας.
5. Μόλις μάθεις από μας σε ποιο πρόγραμμα έγινες δεκτός/δεκτή, θα αγοράσεις το εισιτήριό σου, θα ετοιμάσεις τις βαλίτσες σου και.........καλό ταξίδι!!!

Την επόμενη Πέμπτη 21 Μαρτίου, στον Πολυχώρο Άγκυρα (Σόλωνος 124) και ώρα 18:00, θα γίνει παρουσίαση των προγραμμάτων και είναι μια ευκαιρία να μάθετε από κοντά όλες τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία συμμετοχής. Για την καλύτερη διοργάνωση της συνάντησης, δηλώστε την παρουσία σας συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα...

Για περισσότερες πληροφορίες για την ΕΛΙΞ και τα προγράμματά μας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.elix.org.gr και επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Προγραμμάτων Εθελοντικής Εργασίας μικρής και μεγάλης διάρκειας Τηλ.: 210 3825506   e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ