ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη Κυριακή 23 Μαρτίου 2008, το Υπουργείο Πολιτισμού βράβευσε την ΕΛΙΞ για τη σημαντική δράση της στην Αρχαία Ολυμπία. Η αναγνώριση του έργου μας αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών μας και κίνητρο για τη συνέχιση των δράσεών μας.

Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού ήταν χωρίς αμφιβολία μια απο τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχουν χτυπήσει την Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες.

Μετά την υποχώρηση της φωτιάς, πρώτη σκέψη της οργάνωσης ΕΛΙΞ ήταν η άμεση κινητοποίηση για την ανακούφιση αυτών που χτυπήθηκαν και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Στη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα τρεις διαδοχικές δράσεις αποκατάστασης των ζημιών με την ενεργή συμμετοχή σχεδόν 40 Ελλήνων και ξένων εθελοντών της ΕΛΙΞ, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως η προστασία του περιβάλλοντος αφορά όλους μας.

Οι προσπάθειες ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2007 και ακολούθησε αυτή του Δεκεμβρίου, όπου ομάδες εθελοντών συνέβαλλαν στο καθαρισμό της περιοχής από τα καμένα και στην προετοιμασία του εδάφους για τη δενδροφύτευση. Το Φεβρουάριο του 2008, με πρωτοβουλία του Φυσιολατρικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας και της ΕΛΙΞ, πραγματοποιήθηκε η δενδροφύτευση στο λόφο της Γαλάνης όπου οι εθελοντές της ΕΛΙΞ μαζί με τα 400 δέντρα φύτεψαν και νέες ελπίδες.

Τα έξοδα όλων των προσπαθειών καλύφθηκαν κυρίως με πόρους της ΕΛΙΞ. Σημαντική ήταν η υποστήριξη της Holmes Place Greece στην πραγματοποίηση της δενδροφύτευσης, η οποία κάλυψε τα έξοδα διατροφής των συμμετεχόντων, καθώς και την ασφάλισή τους.

Η ΕΛΙΞ έχει χρόνια παρουσία σε ανάγκες της φύσης και της κοινωνίας κυρίως με τη πραγματοποίηση προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας. Πολλές ομάδες εθελοντών έχουν προσφέρει αξιόλογο έργο τόσο στην Αρχαία Ολύμπια όσο και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα από την Ήπειρο ως την Κρήτη. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθούν προγράμματα εθελοντικής εργασίας κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού, δίνοντας την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες να εξοικειωθούν με το θεσμό του εθελοντισμού και στους νέους εθελοντές να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο με κίνητρο την εθελοντική προσφορά.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ