ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΕΩΝ,
20-27 Απριλίου 2012 

Δήλωσε συμμετοχή σε μια από τις προγραμματισμένες δράσεις ή διοργάνωσε τη δική σου δράση με τη συμμετοχή των νέων της γειτονιάς σου. 

 

Η ΕΛΙΞ, ως ο επίσημος εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων- GYSD 2012 στην Ελλάδα, σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στην εκστρατεία και να συντονίσετε μια εθελοντική δράση με τη συμμετοχή των νέων από τις 20 έως τις 27 Απριλίου 2012.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων - GYSD 2012, είναι μια εκστρατεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με στόχο να γιορτάσει και να κινητοποιήσει εκατομμύρια παιδιά και νέους που προσφέρουν κοινωνικό έργο καθημερινά μέσα από την εθελοντική προσφορά.

Η εκστρατεία ξεκίνησε το 1988 και αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη δράση εθελοντικής προσφοράς παγκοσμίως αφιερωμένη στα παιδιά και στους νέους. Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων - GYSD γιορτάζεται κάθε χρόνο σε πάνω από 100 χώρες.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια παιδιά και νέοι σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων - GYSD με σχολεία, ομάδες νέων, μη κυβερνητικές οργανώσεις, τοπικούς συλλόγους και φορείς, κρατικούς φορείς και υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν κρίσιμα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Η επιτυχία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων - GYSD εξαρτάται από την συμμετοχή  οργανώσεων / φορέων / ομάδων που δραστηριοποιούνται σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Αν εκπροσωπείς μια τάξη/σχολείο, οργάνωση, άτυπη ομάδα, φορέα ή και πρωτοβουλία νέων και θέλεις να εντάξεις κάποια ήδη προγραμματισμένη εθελοντική δράση ή να διοργανώσεις μια νέα στο πλαίσιο της εκστρατείας στις 20-27 Απριλίου 2012,  θα χαρούμε να βοηθήσουμε και να λάβουμε την αίτηση συμμετοχή σου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. (πατήστε εδώ για την αίτηση συμμετοχής)

ΠΟΤΕ;
20 – 27 Απριλίου 2012

ΠΟΙΟΣ μπορεί να συμμετέχει;
Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 5 έως 25 ετών. Μπορούν να συμμετέχουν σχολικές ομάδες, ακαδημαϊκές σχολές, κολλέγια, ενώσεις, ΜΚΟ, τυπικές και μη-τυπικές ομάδες εθελοντών. 

ΤΙ δραστηριότητα;
Η επιλογή των δραστηριοτήτων είναι στο χέρι σας. Κατά τα προηγούμενα έτη οι δραστηριότητες περιελάμβαναν:
•    Ζωγραφική τοίχων σχολείων
•    Διανομή γευμάτων σε άστεγους
•    Δενδροφυτεύσεις και εργασίες φροντίδας της φύσης
•    Υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων

ΠΩΣ μπορείτε να συμμετάσχετε;

Εάν επιθυμείτε να λάβετε μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων-GYSD 2012, στις 20-27 Απριλίου, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής, κάνοντας κλικ ΕΔΩ, προκειμένου να καταχωρήσετε τη δραστηριότητά σας ή επισκεφτείτε κατευθείαν την επίσημη ιστοσελίδα της εκστρατείας www.gysd.org

Η δράση σας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΛΙΞ (www.elix.org.gr) και θα καταχωρηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εκστρατείας Global Youth Service Day 2012 (www.gysd.org).


Προγραμματισμένες Δραστηριότητες της ΕΛΙΞ

Φορέας:
ΕΛΙΞ & Συνταξιούχοι εν Δράσει
Ημερομηνία: Σάββατο 21 Απριλίου
Τόπος: Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», Ίλιον, Αθήνα
Ωρα: 16.00 – 19.00

 

Περιγραφή: η ΕΛΙΞ, με την υποστήριξη της εθελοντικής ομάδας “Συνταξιούχοι Εν Δράσει”, οργανώνει μια «αλλιώτική» συνάντηση στο Πάρκο «Α.Τρίτση», όπου μικροί και μεγάλοι θα περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα με στόχο την ανταλλαγή παιδικών βιβλίων, την ανάγνωση παραμυθιών και την δια-γενεακή επικοινωνία. Η δράση σχετίζεται με το Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών 2012. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν μαζί τους παραπάνω από ένα βιβλία γιατί όσα δεν ανταλλαχτούν, θα προσφέρουν χαρά σε παιδιά από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Στην δράση αυτή προσκαλούμε γιαγιάδες, παππούδες, εγγόνια, οικογένειες με παιδιά, νέους και ηλικιωμένους!  Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι σε μια ανοιξιάτικη γιορτή, μια ευκαιρία να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε παιδικά βιβλία και να περάσουμε ένα ευχάριστο απόγευμα. 

Φορέας: ΕΛΙΞ
Ημερομηνία: Κυριακή 22 Απριλίου
Τόπος: Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού, Αθήνα
Ωρα: 10.00 -13.00

 

Περιγραφή: Σκοπός της δράσης είναι τα παιδιά (6-12 ετών) να γνωρίσουν το πάρκο, να διασκεδάσουν με βιωματικές μεθόδους μάθησης, να αποκτήσουν αίσθημα ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον, την κοινωνία και τον πολιτισμό, και να εξοικειωθούν με την αξία του εθελοντισμού. Νέοι εκπαιδευτές της ΕΛΙΞ θα αναλάβουν να πραγματοποιήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για νέους μαθητές με στόχο να κινητοποιηθούν μέσω της βιωματικής μάθησης όπως είναι τα διαδραστικά παιχνίδια, τα quizz και οι κατασκευές.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις δράσεις της ΕΛΙΞ επικοινωνήστε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ