ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου «Αειθαλεία: Ολιστικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό ατόμων τρίτης ηλικίας και την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά»,
η ΕΛΙΞ-Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας,
ως φορέας υλοποίησης και οι εταίροι Πανεπιστήμιο Πατρών, Proopsis Consulting S.A. και OTEAcademy σας προσκαλούν στο Συνέδριο για τον Εθελοντισμό και την Ενεργό Γήρανση, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα), την Τετάρτη 27 Μαρτίου, ώρα 12.00μμ – 17.00μμ.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η καθιέρωση της ενεργού γήρανσης στο δημόσιο διάλογο, με όχημα τον εθελοντισμό και τη συμμετοχή σε δράσεις κοινωνικής ωφέλειας.

Το έργο "Αειθαλεία" σκοπεύει στην προώθηση της κοινωνικής και διαγενεακής αλληλεγγύης, στην άρση των αρνητικών στερεοτύπων για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς επίσης και στην ενίσχυση της συλλογικής δράσης και συνεργασίας μέσω του εθελοντισμού. Παράλληλα με τη μέχρι σήμερα πορεία των διεργασιών του έργου, στο Συνέδριο θα γίνει παρουσίαση της πλατφόρμας εθελοντισμού "Worth It", η οποία δημιουργήθηκε για την αξιόπιστη και οργανωμένη πρόσβαση των πολιτών σε εθελοντικές δράσεις, οι οποίες θα διοργανώνονται από Φορείς όπως οι Δήμοι, οι Δομές Αλληλεγγύης, οι Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών κ.α.

Το Συνέδριο απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σε επαγγελματίες του ευρύτερου αντικειμένου, σε φορείς της Πολιτείας και της Κοινωνίας των Πολιτών και σε δημοσιογράφους οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον τομέα της ενεργού γήρανσης και του εθελοντισμού σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Για να δείτε το τελικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου παρακαλούμε πατήστε εδώ.  

Για την δήλωση συμμετοχής στο συνέδριο χρησιμοποιήστε την φόρμα εγγραφής στο τέλος της σελίδας.

Το έργο «Αειθαλεία: Ολιστικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό ατόμων τρίτης ηλικίας και την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την AμKE ΕΛΙΞ – Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας και εταίρους το Πανεπιστήμιο Πατρών, την ΠΡΟΟΨΙΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε. και την OTEAcademy.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.»

aithaleia by elix all partners

Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων έχει λήξει.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ