ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Τον Οκτώβριο του 2019, 30 εργαζόμενοι για τη νεολαία από 8 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες θα συμμετάσχουν στην εβδομάδα δράσης για την ειρήνη που διοργανώνεται από την ΕΛΙΞ στην Αθήνα, ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που επικεντρώνεται στις ενέργειες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων.

Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (GHRW), οι οργανώσεις της Διεθνούς Εθελοντικής Υπηρεσίας (IVS) υλοποιούν δράσεις ευαισθητοποίησης, σεμινάρια κατάρτισης, δραστηριότητες εθελοντισμού, δράσεις επικοινωνίας για επιλεγμένα θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη.

Το 2017, η ΕΛΙΞ υλοποίησε με επιτυχία το πρόγραμμα Peace Action Week - Making Change Happen που επικεντρώθηκε στα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων και στο δικαίωμα της συμμετοχής ως ενεργοί πολίτες.

Δύο χρόνια αργότερα, η ΕΛΙΞ εγκαινιάζει τη δεύτερη έκδοση που θα συγκεντρώσει 30 εργαζόμενους στον τομέα νεολαίας από 8 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες που θα συμμετάσχουν σε μια εκπαίδευση που θα διοργανωθεί από τις 14 έως τις 21 Οκτωβρίου 2019.

Οι συμμετέχοντες θα είναι εργαζόμενοι στον τομέα νεολαίας και νέοι που δραστηριοποιούνται σε οργανώσεις διεθνούς εθελοντικής υπηρεσίας (IVS), ακτιβιστές που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη, αλλά και νέοι με μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Η βασική ιδέα του προγράμματος είναι η πεποίθηση ότι η μετανάστευση είναι μια πρόκληση που θα μπορούσε να μετατραπεί σε ευκαιρία για τις κοινωνίες μας να αναπτυχθούν και να γίνουν πιο πολυπολιτισμικές και ειρηνικές. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει την κοινωνική ένταξη των νέων μεταναστών στην Ευρώπη με την αύξηση της διαπολιτισμικής συνειδητοποίησης των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και με την ενεργό συμμετοχή των νέων μεταναστών και των προσφύγων σε όλα τα στάδια του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά το οποίο οι συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη θα μοιραστούν, θα ανακαλύψουν και θα δοκιμάζουν νέα εργαλεία, μεθόδους και πρακτικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην καθημερινή τους συμμετοχή ως ακτιβιστές για την προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το σεμινάριο επιδιώκει να αναπτύξει ικανότητες μεταξύ των εργαζομένων σε θέματα νεολαίας και των οργανώσεων νέων που δεσμεύονται για την υλοποίηση δράσεων που υποστηρίζουν την κοινωνική ένταξη των νέων μεταναστών και των προσφύγων στην Ευρώπη, προωθώντας παράλληλα την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι 8 εταίροι της ΕΛΙΞ που συμμετέχουν στο έργο:

  • Coordinadora D'organitzadors De Camps De Treball Internacionals De Catalunya (Catalunya)
  • Egyesek Ifjusagi Egyesulet (Hungary)
  • Internationale Begegnung In Gemeinschaftsdiensten (Germany)
  • Yap - Youth Action For Peace (Italy)
  • The Coordinating Committee For International Voluntary Service (France)
  • Stowarzyszenie Promocji Wolontariatu (Poland)
  • Solidarités Jeunesses Mcp (France)Jeunes Actifs Dans Le Volontariat Et Les Voyages Alternatifs (Belgium)

Το έργο αποτελεί μέρος της εκστρατείας Raising Peace, που συντονίζεται από το δίκτυο CCIVS και υποστηρίζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα ανακοίνωση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

greece INEDIVIM logo erasmus plus logo

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ