ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Η παρούσα συλλογή ποιημάτων δημιουργήθηκε από έργα παιδιών, προσφύγων και μεταναστών, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Εκπαίδευση για την Ένταξη: Ποιοτική μάθηση και μη τυπική εκπαίδευση για πρόσφυγες και μετανάστες, παιδιά και ενήλικες, στην Ελλάδα (LIP)» που υλοποιεί η ΕΛΙΞ στην Αττική με την υποστήριξη της UNICEF, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των εκπαιδευτικών μας κέντρων εκφράστηκαν ελεύθερα καλλιτεχνικά μέσα από την ποίηση και με τη βοήθεια των δασκάλων τους και της ψυχολόγου του προγράμματος, Χάρις Κοντού, έτσι ώστε η διαδικασία να αποτελέσει εκτός από μια δημιουργική απασχόληση και ένα μέσο ανάπτυξης του συλλογικού πνεύματος της ομάδας και της προσωπικότητας του κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Άλλωστε, σκοπός του προγράμματος εκτός από την προσπάθεια ομαλής ένταξης των παιδιών στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα μέσω της κατάλληλης προετοιμασίας τους, αλλά και της παροχής ενισχυτικής διδασκαλίας για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του, περιλαμβάνει και σειρά άλλων συμπληρωματικών δράσεων που στοχεύουν μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και ταλέντων που θα βοηθήσουν τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Συνολικά, τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΛΙΞ από το 2016 και μέχρι σήμερα έχουν ωφελήσει περισσότερα από 5.000 παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες και 1.000 γονείς.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εκπαιδευτικό Ήλια Χαλιμουρδά για την πρωτοβουλία της να προτείνει τη δράση και να την υλοποιήσει.

Καλή σας ανάγνωση (διαβάστε την ποιητική συλλογή σε pdf - 1,6MB)

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ