ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

ΕΡΓΟ

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011, η ΕΛΙΞ, συμμετέχει στην εκστρατεία "Big Green Weekend" που συντονίζει το δίκτυο Conservation Volunteers Alliance σε 10 ευρωπαϊκές χώρες και θα πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία.

Από τις 21 Οκτωβρίου μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, εθελοντές σε 10 ευρωπαϊκές χώρες θα εργαστούν με στόχο τη φροντίδα του τοπικού περιβάλλοντος και της φύσης.

 

Οι δραστηριότητες αυτές θα συμβάλλουν στη βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος που ιδανικά θα επηρεάσουν θετικά το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. 
Πολλές από αυτές τις δραστηριότητες θα ενθαρρύνουν ανθρώπους να συμμετέχουν για πρώτη φορά σε εθελοντικές δράσεις ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τη συμμετοχή παλαιότερών εθελοντών.

Στις 22 και στις 23 Οκτωβρίου η ΕΛΙΞ θα πραγματοποιήσει δύο περιβαλλοντικές δράσεις κινητοποιώντας παλιούς και νέους εθελοντές. Εσύ θα είσαι εκεί?

Δηλώστε τη συμμετοχή σας τώρα!

ΔΡΑΣΗ 1 - Σάββατο 22 Οκτωβρίου

Εργασίες συντήρησης του νέου κέντρου προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής της ΑΝΙΜΑ

Περιγραφή: Η ΕΛΙΞ στο πλαίσιο συνεργασίας και υποστήριξης δράσεων άλλων Μ.Κ.Ο., διοργανώνει με την ΑΝΙΜΑ κοινή εθελοντική δράση με στόχο την συντήρηση του νέου κέντρου προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής που κατασκευάζει ο σύλλογος στα Καλύβια Αττικής. Οι εθελοντές θα απασχοληθούν σε εργασίες όπως καθαρισμός του χώρου, κατασκευή κλουβιών και φύτεμα δενδρυλλίων καθώς επίσης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις του συλλόγου.

Που: Καλύβια Αττικής (Λαγονήσι)

Πότε: Σάββατο 22 Οκτωβρίου (11.00-15.00)

Συμμετοχή: Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 17 Οκτωβρίου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αίτηση για την εθελοντική δράση της ΕΛΙΞ στην ΑΝΙΜΑ

ΔΡΑΣΗ 2 - Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Εργασίες προστασίας του Δάσους του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα

Περιγραφή: Η ΕΛΙΞ συνεχίζει τις προσπάθειές της για την προστασία του Εθνικού πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα και μαζί με τοπικούς συλλόγους και άλλες οργανώσεις σας καλεί να συμμετέχετε ενεργά στον καθαρισμό και την φροντίδα του δάσους.

Που: Αττική - Δήμος Μαραθώνα

Πότε: Κυριακή 23 Οκτωβρίου (10.00-14.00)

Σημείωση: Μετά τη λήξη της δράσης θα ακολουθήσει πικ-νικ για αυτό όσοι θέλετε να συμμετέχετε να φέρετε το κολατσιό σας.

Συμμετοχή: Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου. Αίτηση για την εθελοντική δράσης της ΕΛΙΞ στο Σχινία Μαραθώνα

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΩΣ ΟΜΑΔΑΡΧΗΣ
Αν θέλετε να βοηθήσετε στη διοργάνωση της δράσης για την προστασία του Δάσους του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα δηλώστε τη συμμετοχή σας ως ομαδάρχης!

Ο ομαδάρχης θα έχει την ευθύνη συντονισμού μιας ομάδας εθελοντών στο πεδίο.

Υποχρεώσεις:
1) Συμμετοχή στην συνάντηση προετοιμασίας της δράσης την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στο γραφείο της ΕΛΙΞ
2) Οι ομαδάρχες θα πρέπει να βρίσκονται στο πεδίο στις 08.00 το πρωί της Κυριακής και να βοηθήσουν στο κλείσιμο της δράσης.

Η ΕΛΙΞ αναλαμβάνει την μετακίνηση των ομαδαρχών σε περίπτωση που δεν έχουν δικό τους μέσο μεταφοράς.
Συμμετοχή: Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 14.00. Αίτηση για να γίνεις ομαδάρχης στις δράσεις της ΕΛΙΞ

Με την υποστήριξη

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ