ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

ΕΡΓΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΛΙΞ - BIG GREEN WEEKEND

Με τη συμμετοχή εθελοντών από την Ελλάδα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Μεγάλο Πράσινο Σαββατοκύριακο της ΕΛΙΞ.

Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Οκτωβρίου οι προγραμματισμένες εθελοντικές δράσεις της ΕΛΙΞ για την προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, εκατοντάδες εθελοντές σε Γαλλία, Ρουμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Εσθονία, Βουλγαρία, Ισλανδία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχαν σε αντίστοιχες περιβαλλοντικές δράσεις στο πλαίσιο της εκστρατείας “Big Green Weekend” που συντονίζει το δίκτυο Conservation Volunteers Allianceμε αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011.

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, η ΕΛΙΞ και οι εθελοντές της, μαζί με εθελοντές της ΑΝΙΜΑ και κατοίκους της γύρω περιοχής, συμμετείχαν στην πρώτη δράση του «Big Green Weekend» και δεντροφύτευσαν το φράχτη του νέου Κέντρου Περίθαλψης της ΑΝΙΜΑ στο Δήμο Σαρωνικού.

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, η δεύτερη δράση του ΕΛΙΞ «Big Green Weekend» πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών με στόχο την προστασία του δάσους του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα. Οι εθελοντές της ΕΛΙΞ μαζί με τους "Φίλους  του Δάσους Σχινιά", τα "Εκπαιδευτήρια Παναγιωτοπούλου" με τους μαθητές τους, τον όμιλο "Ροταράκτ" Αμαρουσίου και το Ίδρυμα Σταυρού Νιάρχου που συμμετείχε με τους υπαλλήλους του, μάζεψαν κλαδιά επικίνδυνα σε περίπτωση φωτιάς και καθάρισαν το δάσος από σκουπίδια.

Οι εθελοντικές δράσεις του «Big Green Weekend» στην Ελλάδα καθώς και στις υπόλοιπες χώρες, οι οποίες στοχεύουν στην προστασία του φυσικού οικοσυστήματος, έγιναν με την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η ΕΛΙΞ, εδώ κα 25 χρόνια, καλλιεργεί την εθελοντική συνείδηση και προωθεί την εθελοντική προσφορά μέσα από τη διοργάνωση προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας με αντικείμενο τηνπροστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του πολιτισμού και την κοινωνική προσφορά.

Stavros Niarchos Foundation

ΕΛΙΞ Big Green Weekend Day I

ΕΛΙΞ Big Green Weekend Day I ΕΛΙΞ Big Green Weekend Day I

ΕΛΙΞ Big Green Weekend Day II

ΕΛΙΞ Big Green Weekend Day II

ΕΛΙΞ Big Green Weekend Day II

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ