ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

ΕΡΓΟ

Η εκστρατεία για καθαρές παράκτιες περιοχές #EUBeachCleanup ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου 2021 και έχει ήδη ευαισθητοποιήσει πολλούς Φορείς, Δήμους, καθώς και εθελοντές. Έκτοτε έχουν διοργανωθεί πολλές δράσεις καθαρισμού, τόσο σε παράκτιες όσο και σε ηπειρωτικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. 

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κος Ζοζέπ Μπορέλ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «Οι ενέργειές μας επηρεάζουν τους ωκεανούς μας. Είναι θέμα επιλογής: είτε θα εξακολουθήσουμε να ρυπαίνουμε τους ωκεανούς μας με θαλάσσια απορρίμματα, είτε θα λάβουμε μέτρα και θα καθαρίσουμε τις θάλασσές μας. Η πρωτοβουλία #EUBeachCleanup είναι μια σπουδαία ατομική και συλλογική δράση εθελοντών σε ολόκληρο τον κόσμο για τη διατήρηση της καθαρότητας των παραλιών και την προστασία της θαλάσσιας ζωής. Είναι επείγουσα ανάγκη όλοι να συμβάλουν στην αποκατάσταση του πλανήτη μας.»

Φέτος η εκστρατεία διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη. Σκοπός είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη θαλάσσια ρύπανση και η ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους που απειλούν τους υδατικούς πόρους, σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων καταλήγουν στον ωκεανό με άμεσες και θανάσιμες επιπτώσεις στην άγρια ζωή. Η θαλάσσια ρύπανση ξεκινά στην ξηρά και αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες απώλειας της θαλάσσιας βιοποικιλότητας. Είναι επιτακτική λοιπόν η ανάληψη δράσης και η θέσπιση ρηξικέλευθων μέτρων για την προστασία των θαλασσών και ωκεανών μας. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούσε ανέκαθεν ένας από τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας της ΕΛΙΞ, έτσι λοιπόν η Οργάνωση μας σας προσκαλεί να γίνετε μέρος αυτής της εκστρατείας, συμμετέχοντας σε μία πολύ ιδιαίτερη δράση, αυτό το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, στην παραλία Βοτσαλάκια του Πειραιά.

Σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά, η ΕΛΙΞ και οι εθελοντές της θα :

  1. Προστατεύσουν τα θαλάσσια ζώα
  2. Βοηθήσουν στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος
  3. Απομακρύνουν τις τοξικές χημικές ουσίες από το νερό
  4. Λειτουργήσουν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας
  5. Φροντίσουν για ένα ασφαλέστερο περιβάλλον
  6. Συναναστραφούν με άλλους εθελοντές και δημότες

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο ,16 Σεπτεμβρίου 2023 (συνάντηση 9:45 στο Θερινό Κινηματογράφο "Βοτσαλάκια") για να συνειδητοποιήσουμε την πρόκληση και να παράγουμε όλοι μαζί θετικό αντίκτυπο για τις παραλίες μας!

Στην εκδήλωση θα κάνει χαιρετισμό ο κος Παναγιώτης Ρέππας,Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και η κα Κυριακή Μπουρδάκου, Αντιδήµαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών. Τη δράση θα συντονίσει η Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Συμφώνου στην Ελλάδα, Δρ. Αλεξάνδρα Πολιτάκη.

Για συμμετοχή συμπληρώστε την φόρμα εδώ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMoAPaaBGWMPKQWTCoQWc4ufbLZQ9AB34QJGQOygK4Mx4rNw/viewform

ή επικοινωνήστε στο 2103825506!

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ