ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ 2011

Εκατοντάδες εκδηλώσεις για την τέχνη και τον αθλητισμό αλλά και ανοιχτές συζητήσεις και εργαστήρια, θα υλοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων 16-21 Μαΐου 2011. (www.youthweek.eu)

 

Η Εθνική Υπηρεσία Προγραμμάτων Ε.Ε. “Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk” και το Ινστιτούτο Νεολαίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, υλοποιεί σειρά εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων, 15-21 Μαΐου 2011.

Η συμμετοχή στις ακόλουθες δράσεις είναι ελεύθερη για όλους!!!

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ:
ΔΡΑΣΗ 1: Διαδικτυακή Αναμετάδοση (live streaming) με θέμα «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων - Ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρώπη για τους Νέους»

ΠΟΤΕ: Τρίτη 17 Μαΐου
ΩΡΑ: 15.30 – 18.00
ΠΟΥ: www.ify.grwww.neagenia.grwww.neolaia.grwww.auth.grhttp://gdias.teipir.gr/και στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Eurodesk Greece» του Facebook.

Η Εθνική Υπηρεσία Προγραμμάτων Ε.Ε. “Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk” και το Ινστιτούτο Νεολαίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, πραγματοποιεί διαδραστική επικοινωνία με νέους, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων.

Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνει την Τρίτη 17 Μαΐου 2011 από τις 15.30 μέχρι τις 18.00,  ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση. Στη συζήτηση, οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απορίες τους γύρω από τις ευκαιρίες που τους παρέχει η ΕΕ καθώς επίσης και να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους για θέματα που τους απασχολούν.

Περιμένουμε τα ερωτήματα, τις απόψεις και τις προτάσεις σας, μέχρι και τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με θέμα «Ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρώπη για τους Νέους». Οι 30 πρώτοι που θα θέσουν τα ερωτήματά τους θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά την εκδήλωση λαμβάνοντας σε πραγματικό χρόνο τις απαντήσεις στις απορίες τους.

Οι απαντήσεις θα δοθούν ζωντανά από τους κ.κ. Γ. Λιβανό, Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς και Μ. Γεωργακά, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Νεολαίας καθώς και εκπρόσωπους φορέων  που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση και δραστηριοποιούνται ενεργά στον τομέα της νεολαίας.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί από τις  ιστοσελίδες:  www.ify.grwww.neagenia.grwww.neolaia.gr,
www.auth.grhttp://gdias.teipir.gr/ και στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Eurodesk Greece» του Facebook.

Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μέσω των διαδικτυακών τόπων που θα αναμεταδίδουν την εκδήλωση.


ΔΡΑΣΗ 2: Φιλοτέχνηση Δημοτικών Σχολείων. Διοργάνωση ΕΛΙΞ.

ΠΟΤΕ: Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 Μαίου
ΩΡΑ: 10.00-18.00
ΠΟΥ: Φωκίωνος Νέγρη 63, Κυψέλη

Με την υποστήριξη της ΜΚΟ ΕΛΙΞ, διοργανώνεται την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 και την Πέμπτη 19 Μαΐου 2011από τις 10:00 μέχρι τις 18:00, εξωραϊσμός πρόσοψης των 26ου, 110ου και  131ου Δημοτικών Σχολείων στην Φωκίωνος Νέγρη 63 με την φιλοτέχνηση τοίχων των σχολείων. 

Νέοι εθελοντές και μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στη δράση αυτή και παράλληλα να ενημερωθούν για προγράμματα για νέους και τις δυνατότητες που τους παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σας περιμένουμε όλους!!!


ΔΡΑΣΗ 3: Flash Mob. Διοργάνωση:Ελληνική Ενωση Πληροφορικής.

ΠΟΤΕ: Πέμπτη 19 Μαίου
ΩΡΑ: 10.30
ΠΟΥ: Πλατεία Συντάγματος

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων 2011 και των δράσεων που θα υλοποιηθούν, η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία του προγράμματος της Ε.Ε. Νέα Γενιά σε Δράση, προγραμματίζει την υλοποίηση flash mob στις 19 Μαΐου 2011 στις 10:30 στην Πλατεία Συντάγματος με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Πληροφορικής.

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο flash mob, σας ενημερώνουμε ότι θα γίνει πρόβα στις18 Μαΐου 2011 στις 18:00 στην παραλία Γλυφάδας (στάση τραμ Παραλία Γλυφάδας). Στην περίπτωση που θέλετε να συμμετέχετε στη δράση παρακαλούμε να ενημερώσετε για τις διαθεσιμότητες τον κ. Στέφανο Στεφανίδη ο οποίος συντονίζει όλη τη δράση στοΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 


ΔΡΑΣΗ 4: Εργαστήριο πρώτων βοηθειών άγριων ζώων. Διοργάνωση: Διοργάνωση ΑΝΙΜΑ, Υποστήριξη: ΕΛΙΞ & Μονάδα Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΠΟΤΕ: Παρασκευή 20 Μαίου
ΩΡΑ: 13.00-14.00
ΠΟΥ: Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου
(ραντεβού στις 12.45 στην είσοδο της Φιλοσοφικής)

tn_1.def flag-logoeac-youth_el tn_2.eurodesk-colour[1] tn_3.logo_youthweek tn_4.logo_institute of youth tn_5.ggng_logo_gr_ye

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ