ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

Η ΕΛΙΞ συμμετέχει στην Περιοδεία του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού!

Η Αθήνα γιορτάζει το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού και σας προσκαλεί όλους σε ένα 7 ημέρο διαδραστικών εκδηλώσεων για τον εθελοντισμό στο Γκάζι!

Η Περιοδεία του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011 έρχεται στην Αθήνα για μια επταήμερη ευχάριστη, δυναμική και διαδραστική εκδήλωση προβολής του εθελοντισμού.

Πότε: 17 Μαρτίου - 23 Μαρτίου 2011, καθημερινά μεταξύ 11:00 και 20:00 και μεταξύ 11:00 και 21:00 τα σαββατοκύριακα.

Πού: Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, (Πειραιώς 100, Γκάζι), στάση μετρό «Κεραμεικός»

Πώς: Με τη συμμετοχή 100 εθελοντικών οργανώσεων και πλήθους εθελοντών

Η Αθήνα υποδέχεται την Περιοδεία του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού (ΕΕΕ) 2001 στην Ελλάδα με μια εκδήλωση ειδικά διοργανωμένη για αυτή την περίσταση στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι από 17 Μαρτίου έως 23 Μαρτίου. Μετά την έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού στις Βρυξέλλες το Δεκέμβριο του 2010, η Ελλάδα θα είναι η έβδομη χώρα στο χάρτη της Περιοδείας του ΕΕΕ 2011. Ο εθνικός συντονιστικός φορέας του ΕΕΕ 2011 στην Ελλάδα – ηΓενική Γραμματεία Νέας Γενιάς - φιλοξενεί ένα επταήμερο διαδραστικό πρόγραμμα γύρω από το θέμα του εθελοντισμού.


Η Περιοδεία του ΕΕΕ 2011, η οποία θα ταξιδεύσει σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ, έχει σχεδιαστεί ώστε να φέρει την εκστρατεία του ΕΕΕ πιο κοντά στο κοινό. Η επταήμερη εκδήλωση θα δώσει στους εθελοντές και στις οργανώσεις που χρησιμοποιούν εθελοντές την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα επιτεύγματά τους, να κάνουν ζωντανές παρουσιάσεις, να γνωριστούν μεταξύ τους και ευαισθητοποιήσουν τους επισκέπτες στο θέμα του εθελοντισμού. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει επίσης άλλα πολιτιστικά δρώμενα για νέους και διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά. H εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.


Η Ευρωπαϊκή Περιοδεία Εθελοντισμού 2011 περιλαμβάνει:

-Συζητήσεις με εθελοντές και ειδικούς, παρουσιάσεις σχετικά με το τι σημαίνει να κάνει κανείς εθελοντική εργασία; Ποιοι είναι οι Έλληνες εθελοντές; Πώς μπορώ να συμμετάσχω;

-Αφηγήσεις εμπειριών εθελοντών και γνωριμία με εθελοντές

-Ψυχαγωγία με μουσικές παραστάσεις, παιχνίδια και ζωγραφική


Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε 7 διαφορετικά θεματικά πεδία τα οποία αφορά ο εθελοντισμός:


Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011 
Θέμα: Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (Πρόσφυγες, Άστεγοι, Άποροι, ΑΜΕΑ κτλ)

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Θέμα: Εθελοντισμός και ενεργοί πολίτες σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο 

tn_logo_ggngΣάββατο 19 Μαρτίου 2011
Θέμα: Ανθρωπιστική, Αναπτυξιακή Βοήθεια και Φυσικές Καταστροφές 

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011
Θέμα: Διαγενεακή Αλληλεγγύη (νέοι – παιδιά- ηλικιωμένοι) 

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 
Θέμα: Προστασία Περιβάλλοντος & Προστασία Ζώων

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011
Θέμα: Υγεία (Αιμοδοσία. ΑΙDS, Ναρκωτικά κ.α.)

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011
Θέμα: Πολιτισμός, Άθληση, Τέχνη, Ελεύθερος Χρόνος

Η ΕΛΙΞ μαζί με τις οργανώσεις SCI Hellas, CISV και ΤΟΣΥΝ Μεγάρων συμμετέχουν στο εργαστήριο με τίτλο «Δικαίωμα στον εθελοντισμό» την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 14.00.

Την ίδια ημέρα στις 16.30 θα γίνει απο την ΕΛΙΞ παρουσίαση του δικτύου Alliance of European Voluntary Service Organizations ενώ στις 16.30 θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Τοπικά και παγκόσμια δίκτυα μη κυβερνητικών οργανώσεων ως συλλογικά υποκείμενα» με τη συμμετοχή τόσο της ΕΛΙΞ όσο και των SCI-Hellas, CISV, Youthnet Hellas, Helmsic.

Σας περιμένουμε!


Για περισσότερες πληροφορίες, κάνετε κλικ εδώ: http://europa.eu/volunteering ή εδώ:http://volunteers.neagenia.gr/ ή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάςwww.neagenia.gr

Μπορείτε να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα στη σχετική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

tn_image_1300110432

 

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ