ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Η ΕΛΙΞ, με 30 χρόνια εμπειρία σε διεθνή προγράμματα εθελοντικής εργασίας, έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης σε εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα νέων στην Αττική για τα Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας (Workcamps) στο εξωτερικό.

Ήδη η πρώτη παρουσίαση των προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας έγινε στο 1ο Γυμνάσιου Χολαργού στις 2 Φεβρουαρίου, σε παιδιά ηλικίας 13-15 ετών.

Tα διεθνή Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας (WorkCamps) δίνουν την ευκαιρία σε άτομα κάθε ηλικίας, εφήβους, νέες, νέους αλλά και για όσους αισθάνονται νέοι, να προσφέρουν σε μια άλλη χώρα και να αναπτύξουν ικανότητες σε τομείς του ενδιαφέροντος τους.

Έμπειρο προσωπικό της ΕΛΙΞ παρουσίασε προγράμματα εθελοντικής εργασίας σε τομείς όπως προστασία φυσικού περιβάλλοντος, διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, αναστήλωση παραδοσιακών κτισμάτων, διοργάνωση πολιτιστικών δρώμενων, απασχόληση παιδιών σε ιδρύματα, και στήριξη ατόμων με αναπηρία.

Τα παιδιά έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας εξωτερικού κάνοντας ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία επιλογής και συμμετοχής. Το ενδιαφέρον των παιδιών κέντρισε ο διαπολιτισμικός χαρακτήρας των προγραμμάτων και ιδιαίτερα η ευκαιρία που τους δίνεται να εξασκούν τις ξένες γλώσσες μιλώντας με άλλους νέους από όλα τα μέρη του κόσμου.be a volunteer with ELIX

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα με την παρουσία των διεθνών εθελοντών της ΕΛΙΞ, με σημαντική εμπειρία σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας εξωτερικού, που μετέφεραν τις μοναδικές εμπειρίες που έζησαν, τις εντυπώσεις για τους πολιτισμούς που γνώρισαν και μίλησαν για τις νέες δεξιότητες που απέκτησαν προσφέροντας εθελοντική εργασία. Η παρουσίαση από μόνη της αποτέλεσε μια δράση διαπολιτισμικής ανταλλαγής καθώς πολλά από τα παιδιά έθεσαν τα ερωτήματά τους στα Γαλλικά στους εθελοντές της ΕΛΙΞ.

Η ΕΛΙΞ θα ήθελε να ευχαριστήσει το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού που προσκάλεσε την οργάνωση μας και έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν για τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας που προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους εθελοντές και στις εθελόντριες να έρθουν σε επαφή με τοπικές κοινωνίες διαφόρων χωρών, να γνωρίσουν νέους τόπους και τρόπους ζωής σ’ ένα πολυπολιτισμικό πλαίσιο που σέβεται τη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εάν είστε εκπαιδευτικό ίδρυμα (σχολείο, ΙΕΚ, φροντιστήριο, τμήμα πανεπιστημίου), ή πολιτιστικός σύλλογος νέων, και ενδιαφέρεστε να φιλοξενήσετε την παρουσίαση της ΕΛΙΞ για τα διεθνή προγράμματα εθελοντική εργασίας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ.

elix school presentation feb 2018 001 elix school presentation feb 2018 003 elix school presentation feb 2018 004

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ