ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Η ΕΛΙΞ, με 30 χρόνια εμπειρία σε διεθνή προγράμματα εθελοντικής εργασίας, ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης σε εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα νέων στην Αττική για τα Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας (Workcamps) στο εξωτερικό.

Η ΕΛΙΞ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να υποβάλλουν αίτηση (βλέπε πιο κάτω φόρμα αίτησης) για να φιλοξενήσουν την παρουσίαση των προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας εξωτερικού.

Είτε είστε εκπαιδευτικό ίδρυμα (σχολείο, ΙΕΚ, φροντιστήριο, τμήμα πανεπιστημίου), είτε πολιτιστικός σύλλογος νέων, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε το έμπειρο προσωπικό της ΕΛΙΞ να έρθει στον χώρο σας και να παρουσιάσει τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας του 2018 καθώς και να απαντήσει σε ερωτήσεις των ενδιαφερόμενων.

Η ΕΛΙΞ, εδώ και τρεις δεκαετίες, καλλιεργεί την εθελοντική συνείδηση και προωθεί την εθελοντική προσφορά μέσα από τη διοργάνωση προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του πολιτισμού και την κοινωνική προσφορά.

Τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους εθελοντές και στις εθελόντριες να αποκτήσουν επιπλέον δεξιότητες σε τομείς που τους ενδιαφέρουν και με αυτό τον τρόπο να ενισχύσουν το βιογραφικό τους, να έρθουν σε επαφή με τοπικές κοινωνίες διαφόρων χωρών, να γνωρίσουν νέους τόπους και τρόπους ζωής σ’ ένα πολυπολιτισμικό πλαίσιο που σέβεται τη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επιπλέον, δίνουν στους εθελοντές/ριες ευκαιρία να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να συνεργαστούν με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και να βιώσουν αξίες όπως η ειρήνη, η επικοινωνία, η συνύπαρξη, η αλληλεγγύη.


Εθελοντές που έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας εξωτερικού της ΕΛΙΞ θα συμμετέχουν στην εκστρατεία ενημέρωσης και θα μιλήσουν για τις μοναδικές εμπειρίες που έζησαν, τις εντυπώσεις για τους πολιτισμούς που γνώρισαν και τις νέες δεξιότητες που απέκτησαν προσφέροντας εθελοντική εργασία.

 

Πληροφορίες/Διευκρινήσεις
Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην κα Francesca MOSCHITTA, τηλ. 210 3825506, Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11:00 έως 16:00.

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ