ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

H ΕΛΙΞ, ως ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών, δε θα μπορούσε να μην αφουγκράζεται τον παλμό των αναγκών των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Κάθε χρόνο ιδιαίτερα από τη 2016 και έπειτα, πετιούνται 34.000.000 κουτιά με ληγμένα φάρμακα. Την ίδια στιγμή χιλιάδες συμπολίτες μας, συνάνθρωποί μας, χρήζουν πρόσβασης σε αυτά τα φάρμακα. Στην Ελλάδα ζουν 2.300.000 συνάνθρωποι μας κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Η ΕΛΙΞ λοιπόν, συνάντησε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία GIVMED, έναν οργανισμό φτιαγμένο από νέους ανθρώπους με όραμα.

Τον Φλεβάρη του 2022 έγινε η πρώτη δράση συγκέντρωσης φαρμακευτικού υλικού από την ΕΛΙΞ ώστε να δοθεί σε συνεργαζόμενο φορέα της GIVMED. Σαν πρώτη λοιπόν δράση, είχαν συνδράμει συνάνθρωποι απ όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη ως τα Γιάννενα, από την Κέρκυρα ως τη Ρόδο, στέλνοντας φάρμακα στο προκαθορισμένο σημείο διαλογής. Μαζεύτηκαν ούτε ένα ούτε δυο αλλά 409 κουτιά με φαρμακευτικό υλικό τα οποία δόθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) από την ΕΛΙΞ.

Η ώρα όμως ξαναήρθε μετά από τρεις μήνες, στα μέσα του Ιούνη, που η ΕΛΙΞ, ξανά με την βοήθεια και υποστήριξη της GIVMED, έπραξε ανάλογα, οργανώνοντας μια νέα δράση συγκέντρωσης φαρμακευτικού υλικού και πάλι. Το αποτέλεσμα πανομοιότυπα εντυπωσιακό! Η αλληλεγγύη έδειξε το δρόμο και ξανά, συγκεντρώθηκαν 400 κουτιά φαρμάκων αξίας που δόθηκαν και πάλι στον φορέα ΚΥΑΔΑ. Ξανά από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, νησιά αλλά και την ευρύτερη στερεά Ελλάδα.

Η συνολική αξία των φαρμάκων και των δυο δράσεων ξεπερνάει τις 8.000 ευρώ και δείχνει πως η αλληλεγγύη όταν επαναλαμβάνεται, γίνεται η πιο γλυκιά συνήθεια.

Η κοινωνική υπηρεσία της ΕΛΙΞ είναι πάντα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και διαμορφώνει τις κατάλληλες συνεργασίες με τους σωστούς φορείς ώστε το αποτέλεσμα να είναι πάντοτε το βέλτιστο για τον συνάνθρωπο που είναι σε ανάγκη.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ