ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

Την μοναδική ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χιλιάδες ψηφιακά βιβλία με τη βοήθεια του «Εικονικού Βιβλιοθηκονόμου», δίνει σε εκατοντάδες παιδιά πρόσφυγες στην Αθήνα η νέα συνεργασία της ΕΛΙΞ με το Choosito XPRIZE.

Ο δρόμος για την πιλοτική εφαρμογή του Choosito XPRIZE στην Αθήνα άνοιξε μέσω της συνεργασίας με τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, την ΕΛΙΞ και το Athens Partnership, με στόχο ένα μέλλον με λιγότερα αναλφάβητα παιδιά και εκπαιδευτικές δυνατότητες προσωποποιημένες στις ανάγκες του καθενός.

Η συνεργασία αυτή πρόκειται να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά-πρόσφυγες, 8-18 ετών, που φοιτούν στα Εκπαιδευτικά Κέντρα της ΕΛΙΞ και αποτελούν μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες παγκοσμίως όσον αφορά στην εκπαίδευσης, να καλύψουν τα γνωστικά κενά και να αποκτήσουν την πρόσβαση στη μάθηση.

Τι είναι το Choosito XPRIZE
Το Choosito XPRIZE, το επιτυχημένο πρόγραμμα της ομάδας του Choosito που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό IBM Watson AI XPRIZE προσφέρει δυνατότητες προσωποποιημένης εκμάθησης μέσω μιας μηχανής αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης, με σκοπό να καταπολεμήσει τον αναλφαβητισμό. Όραμα του Choosito XPRIZE είναι να προσφέρει, μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης, σε κάθε παιδί, σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και αν βρίσκεται, τη δυνατότητα να υλοποιήσει την επιθυμία του να συνδεθεί απευθείας με μια Παιδική Βιβλιοθήκη.

Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο τύπου εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ