ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

Στην Κολωνία της Γερμανίας βρέθηκε η Διευθύντρια της ΕΛΙΞ, Judith Wunderlich-Antoniou, για να συμμετάσχει στο 3ο Ελληνο-Γερμανικό Φόρουμ Νεολαίας, μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση των σχέσεων των δυο χωρών και των οργανώσεων τους πάνω στα ζητήματα που απασχολούν την νέα γενιά.

Η συνεργασία και ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας σε θέματα νεολαίας αποτελούν σημαντικό στοιχείο των διμερών σχέσεων των δύο χωρών με στόχο την ενδυνάμωση της Ευρώπης.

Οι κυβερνήσεις και η κοινωνία των πολιτών των δύο χωρών συνεργάζονται επί του παρόντος σε πολλά προγράμματα με στόχο την εντατικοποίηση και την εξέλιξη των ελληνογερμανικών ανταλλαγών νέων.

Η ΕΛΙΞ πρωταγωνίστησε από την πρώτη κιόλας στιγμή στη δημιουργία αυτού του Φόρουμ το 2014 και αναπτύσσει διαρκώς συνέργειες και ανταλλαγές βέλτιστων πρακτικών με αντίστοιχες οργανώσεις από τη Γερμανία, όπως έγινε πρόσφατα με τη συνεργασία μας με το Wilde Rose στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων «YOUth Exchanges for Diversity - #YEs4Diversity», ή με την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Βαυαρικού Συμβουλίου Νέων, στο πλαίσιο του Γερμανικού Προγράμματος Νεολαίας «KJP».

Οι στόχοι του 3ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Νεολαίας

Στόχοι του 3ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Νεολαίας ήταν: η ενίσχυση και διεύρυνση συνεργασιών, η προώθηση ευκαιριών για διεθνείς μαθησιακές εμπειρίες, καθώς και η προώθηση της συμμετοχής νέων ανθρώπων στον χώρο των διεθνών δραστηριοτήτων για τη νεολαία και στις ευρωπαϊκές δομές.

Για πρώτη φορά, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες μπόρεσαν να συνεισφέρουν ενεργά στο πλαίσιο ενός BarCamp, όπου δράσεις, προγράμματα και εμπειρίες παρουσιάζονται και συζητιούνται στο πλαίσιο ανοιχτών, συμμετοχικών εργαστηρίων. Η ιδιαιτερότητα του BarCampείναι ότι το περιεχόμενο και η δομή του αναπτύσσονται αρχικά από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες και διαμορφώνονται στην πορεία. Χάρη σ’ αυτό, δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί στη μετάδοση γνώσεων και τη συνεργασία στα θέματα των διεθνών δραστηριοτήτων για τη νεολαία.

Στο 3ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Νεολαίας δόθηκε η δυνατότητα σε φορείς από την Ελλάδα και τη Γερμανία:

  • να βιώσουν ένα συν-δημιουργικό και συμμετοχικό κλίμα καθ’ όλη τη διάρκεια του Φόρουμ Νεολαίας, αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια του διαδραστικού BarCamp,
  • να εκμεταλλευτούν τον άφθονο χρόνο και χώρο, προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού νέα προγράμματα,
  • να γνωρίσουν από κοντά ενδιαφέροντα τοπικά προγράμματα,
  • να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την κατάσταση της χώρας τους και της Ευρώπης καθώς και σχετικά με το όραμά τους για το μέλλον,
  • να ενισχύσουν τις υπάρχουσες συνεργασίες, να συνάψουν νέες συνεργασίες και να αναπτύξουν κοινά προγράμματα,
  • να ενημερωθούν σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης,
  • να συζητήσουν σχετικά με τις μεθόδους της μη τυπικής εκπαίδευσης στον τομέα των διεθνών δραστηριοτήτων για τη νεολαία και στον τομέα των ελληνογερμανικών ανταλλαγών νέων.

3 greek german youth forum oct 2018 2

3 greek german youth forum oct 2018 3

3 greek german youth forum oct 2018 4

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ