ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, με ιδιαίτερη επιτυχία, το Πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση – All Children in Education (ACE Project)», το οποίο δημιούργησε και υλοποιεί η ΕΛΙΞ-Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, με την υποστήριξη και χρηματοδότηση της UNICEF και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα Κέντρα Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΜΔΑ) της ΕΛΙΞ, τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα στην Οδό Πατησίων, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και τη Δομή Προσωρινής Υποδοχής στην Ελευσίνα, στη Δομή Προσωρινής Υποδοχής στην Κόρινθο και τέλος στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Σκοπός του έργου είναι να διασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες σχολικής ηλικίας θα έχουν πρόσβαση στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, ότι θα ενσωματωθούν ομαλά στη σχολική κοινότητα και ότι θα εξαλειφθούν οι περιπτώσεις διακοπής του σχολείου. Το ACE Project εστιάζει σε παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες μεταξύ 4 και 17 ετών και περιλαμβάνει μαθήματα ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, μαθηματικά και φυσικές επιστήμες, ενισχυτική διδασκαλία και ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες. Ανάμεσα στις υπηρεσίες που προσφέρει το Πρόγραμμα είναι οι εξής:

  • Υπηρεσίες Μη Τυπικής Εκπαίδευσης
  • Ενισχυτική Διδασκαλία
  • Εκπαίδευση στην πρώιμη παιδική ηλικία
  • Εκπαιδευτικές Δράσεις
  • Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών
  • Ήπιες Δεξιότητες (soft skills)
  • Υποστήριξη για την πρόσβαση και τη συνεχιζόμενη φοίτηση στην τυπική εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2021-2022 η ΕΛΙΞ υποστήριξε πάνω από 1.000 παιδιά, προσφυγές και μετανάστες, σε Αττική και Πελοπόννησο, μέσω εγγραφών στα Δημόσια Σχολεία, ενισχυτικής διδασκαλίας, μαθημάτων γλώσσας και φυσικών επιστημών.

Κανένα παιδί εκτός εκπαίδευσης!

Logo ACE ELIX

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ