ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Η ΕΛΙΞ προσφέρει και φέτος την ευκαιρία σε περισσότερους από εκατό εθελοντές να συμμετάσχουν σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως κάνει ανελλιπώς από το 1989!

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, με διαφορετικές ικανότητες και με διαφορετικές ιστορίες ζωής, θα συναντηθούν και θα προσφέρουν εθελοντικά για χάρη ενός κοινού σκοπού:

  • Διοργάνωση θερινών κατασκηνώσεων για παιδιά στην Ελευσίνα
  • Υποστήριξη Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ισπανία
  • Καθαρισμός μονοπατιών σε ένα δάσος στις γαλλικές Άλπεις
  • Υποστήριξη καταυλισμού προσφύγων στο Βέλγιο
    και πολλά ακόμα...

Τον Ιούνιο του 2018, εθελοντές EVS και μέλη του προσωπικού της ELIX διοργάνωσαν δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια για να προετοιμάσουν τους εθελοντές που πρόκειται να συμμετάσχουν σε ένα workcamp!

Κατά τη διάρκεια αυτού του μονοήμερου κύκλου μαθημάτων, οι εθελοντές εξοικειώθηκαν με τις πρακτικές πτυχές ενός προγράμματος εθελοντικής εργασίας , μοιράστηκαν τις προσδοκίες και τους φόβους τους, συζήτησαν αρκετά διαφορετικά θέματα όπως η διαπολιτισμικότητα ή η ισότητα των φύλων και επιπλέον γνώρισαν άλλους εθελοντές που θα συμμετάσχουν σε παρόμοια workcamps.

Πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι του σεμιναρίου για τους συμμετέχοντες ήταν να :
- Γνωρίσουν το περιβάλλον εργασίας
- Εισαχθούν στην έννοια της αυτόνομης οργάνωσης
- Κατανοήσουν τον ρόλο του ηγέτη
- Αποκτήσουν τις απαραίτητες πρακτικές πληροφορίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το έργο
- Γνωρίσουν την πολιτιστική πολυμορφία
- Αναπτύξουν τη βιώσιμη προσέγγιση
- Συζητήσουν τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων και την ισότητα των φύλων
- Ενημερωθούν για τις ευκαιρίες που πρέπει να προσλάβετε στο μέλλον

Περισσότεροι από 30 εθελοντές που συμμετέχουν σε workcamps, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συμμετέχουν στο βραχυπρόθεσμο EVS «V.I.P. - Ο εθελοντισμός για όλους» και στο IVS4Peace - Εθελοντική Εργασία για την Ειρήνη, συμμετείχαν σε αυτό το σεμινάριο και είναι πλέον έτοιμοι να ενταχθούν τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας!

Θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς σε ένα από τα Προγράμματα Εθελοντισμού στο εξωτερική; Αναζητήστε το κατάλληλο για εσάς στη μηχανή αναζήτησης workcamps ή ρωτήστε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ