ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΕΡΓΟ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση για την Ένταξη: Ποιοτική Μάθηση και Μη Τυπική Εκπαίδευση για Παιδιά Πρόσφυγες και Μετανάστες στην Ελλάδα» που υλοποιεί η ΕΛΙΞ με την υποστήριξη της UNICEF και με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO κατά τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2017 πραγματοποιήθηκαν βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια για το προσωπικό που απασχολείται στα εκπαιδευτικά κέντρα της ΕΛΙΞ.

 

Σκοπός των σεμιναρίων ήταν να ενημερωθούν όλοι για τις Αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας, τον ιδιαίτερο ρόλο των Δασκάλων Μητρικής Γλώσσας, το Δημόσιο Εκπαιδευτικό Σύστημα στην Ελλάδα και τις Βασικές Αρχές της Διδασκαλίας της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν τα ακόλουθα σεμινάρια / εργαστήρια:
Σεμινάριο για τον Κώδικα Δεοντολογίας (code of conduct). Πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2017 στα γραφεία της ΕΛΙΞ εντός του Κέντρου Φιλοξενίας του Ελαιώνα για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στο Κέντρο του Ελαιώνα και του Σκαραμαγκά.

Σεμινάριο για τον Κώδικα Δεοντολογίας (code of conduct). Πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2017 στο εκπαιδευτικό κέντρο της ΕΛΙΞ στην οδό Πατησίων 20-22 για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στη δομή.

Σεμινάριο με τίτλο «Ο ρόλος του Πολιτισμικού Διαμεσολαβητή». Πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2017 στο εκπαιδευτικό κέντρο της ΕΛΙΞ στην οδό Πατησίων 20-22 για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα εκπαιδευτικά κέντρα του προγράμματος.

Σεμινάριο με τίτλο «Ελληνικό Δημόσιο Εκπαιδευτικό Σύστημα». Πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2017 στο εκπαιδευτικό κέντρο της ΕΛΙΞ στην οδό Πατησίων 20-22 για τους δασκάλους μητρικής γλώσσας που απασχολούνται στα εκπαιδευτικά κέντρα του προγράμματος.

Σεμινάριο με τίτλο «Βασικές Αρχές της Διδασκαλίας της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας». Πραγματοποιήθηκε στις 11 και 15 Δεκεμβρίου 2017 στο εκπαιδευτικό κέντρο της ΕΛΙΞ στην οδό Πατησίων 20-22. Το σεμινάριο απευθυνόταν στο εκπαιδευτικό προσωπικό της ΕΛΙΞ καθώς και σε εθελοντές που διδάσκουν την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα.

elix since 1987

EU flad typical

 Funded by

European Union
Civil Protection
and Humanitarian Aid

unicef logo flag

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ