ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Το training course στο οποίο έλαβα μέρος, συντονίστηκε από κοινού από την ΕΛΙΞ και την ιταλική Yap και έλαβε χώρα στην Ιταλία στο χωριό Poggio Mirteto, λίγο έξω από τη Ρώμη, ονομαζόταν Let it grow - Young activists for freedom, tolerance and respect of human rights και διεξαχθηκε απο τις 18/07-26/07 2018.

Το αντικείμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον καθώς άγγιζε θέματα όπως το μεταναστευτικό, προσφυγικό και η προσέγγιση τους από την εκάστοτε χώρα, αλλά και προσωπικά από τον καθένα μας.

Ακόμη ασχοληθήκαμε πολύ με τα ανθρώπινα δικαιώματα ως έννοια θεωρητική, αλλά και πρακτική και εμβαθύναμε σε όλες τους τις μορφές.

Τέλος μιλήσαμε πολύ για την ανοχή στη διαφορετικότητα και την προσωπική ελευθερία της επιλογής του κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, ηλικίας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού.

Αυτό που θεωρώ ότι άξιζε στο πρόγραμμα αυτό ήταν οι βιωματικοί και διαδραστικοί τρόποι μάθησης. Απείχαν κατά πολύ από τη παραδοσιακή φόρμουλα τυπικής εκπαίδευσης και προκαλούσαν την εγρήγορση μυαλού, σώματος, κίνησης, κριτικής σκέψης, αλλά και καλλιτεχνικής έκφρασης.erasmus plus with ELIX

Ανεκτίμητη για όλους ήταν η προσωπική και πολιτιστική αλληλεπίδραση με τους άλλους συμμετέχοντες από άλλες χώρες τόσο στον ελεύθερο χρόνο και τη συμβίωση όσο και στα sessions.

Ήρθαμε σε επαφή, διασκεδάσαμε, γελάσαμε, κλάψαμε, φάγαμε και ανταλλάξαμε απόψεις και ιδέες άτομα από 11 διαφορετικές χώρες.

Μάλιστα με πολλά από τα παιδιά κρατήσαμε επαφή και βρεθήκαμε και στη Ρώμη μετά το σεμινάριο, αλλά και καλέσαμε ο ένας τον άλλον στη χώρα του για φιλοξενία!

Το μέρος που ζούσαμε ήταν ένα ειδυλλιακό σπίτι μέσα στη φύση και το πράσινο με πολλά δωμάτια και κρεβάτια οπότε η διαμονή μας ήταν ευχάριστη και άνετη.

Συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους αυτήν την εμπειρία γιατί είναι πραγματικά μοναδική και ιδιαίτερη - ασύγκριτη με ένα απλό ταξίδι σε μια χώρα του εξωτερικού. Πραγματικά ανοίγει το μυαλό και γεμίζει εμπειρίες, εικόνες, ανθρώπους που μένουν αξέχαστα και σε αλλάζουν ουσιαστικά.

Όσοι διστάζετε δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!!

2018-tc-italy-let-it-grow-1
2018-tc-italy-let-it-grow-2
2018-tc-italy-let-it-grow-3
2018-tc-italy-let-it-grow-4
2018-tc-italy-let-it-grow-5
2018-tc-italy-let-it-grow-6
2018-tc-italy-let-it-grow-7
 • 2018-tc-italy-let-it-grow-1
 • 2018-tc-italy-let-it-grow-2
 • 2018-tc-italy-let-it-grow-3
 • 2018-tc-italy-let-it-grow-4
 • 2018-tc-italy-let-it-grow-5
 • 2018-tc-italy-let-it-grow-6
 • 2018-tc-italy-let-it-grow-7
 • Σχετικά Άρθρα

  Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
  Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

  Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
  Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ