ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Tο Πρόγραμμα στο συμμετείχα ήταν Ανταλλαγή Νέων με τίτλο "Young Activists for Peace and a World We Want" Erasmus+, από τις 8 έως τις 19 Ιουλίου 2018 στην πόλη του Sievershausen στη Γερμανία, κοντά στο Αννόβερο.

Η αλήθεια είναι πως κοιτούσα καιρό τις δράσεις και τα προγράμματα της Έλιξ αλλά δεν είχα βρει μέχρι τότε το θάρρος να κάνω κάποια αίτηση.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μου κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον η θεματολογία. Έτσι λοιπόν ήταν μεγάλη η χαρά μου όταν δέχτηκα το τηλεφώνημα που με ενημέρωσαν για την επιλογή μου.

Αμέσως επικοινώνησα με τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής ομάδας και ξεκινήσαμε την προετοιμασία.

Η μέρα της άφιξης μας στο χώρο διαμονής μας στο Sievershausen δεν άργησε να έρθει. Το τοπίο ήταν όμορφο και συνάμα παράξενο στην αρχή.

Όλο το άγχος και η αμηχανία αποχώρησε από τις δύο πρώτες μέρες αφού τις αφιερώσαμε σε δραστηριότητες για να γνωριστούμε όλοι εμείς οι νέοι από Τουρκία, Γερμανία, Γεωργία, Ρουμανία και Ελλάδα και να μπορέσουμε από ένα γκρουπ ατόμων να γίνουμε μία ομάδα. Αφού είχαμε έρθει πιο κοντά μεταξύ μας, ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με το θέμα του προγράμματος.

Τις πρώτες μέρες κάναμε κάποια σεμινάρια για το πως μπορούμε να πλησιάσουμε τους ανθρώπους, να τους γνωρίσουμε καλύτερα και βαθύτερα.

Έπειτα όλοι μαζί οργανώσαμε κάποιες δραστηριότητες για να επισκεφτούμε μία κοντινή μονάδα προσφύγων και να περάσουμε χρόνο μαζί τους. Οι μέρες εκεί περνούσαν πολύ όμορφα erasmus plus logo 2και παραγωγικά καθώς όσα είχαμε φτιάξει ήταν πρωτότυπα και δημιουργικά. Βρεθήκαμε σε ένα ακόμη πολυπολιτισμικό περιβάλλον επικοινωνώντας με το παιχνίδι και το χαμόγελο.

Τα απογεύματα στο σπίτι μας πλέον, στο Sievershausen, κάναμε παρέα όλοι μαζί, οργανώνοντας κάθε χώρα ξεχωριστά παραδοσιακά γεύματα ώστε να δοκιμάσουμε καινούριες και διαφορετικές γεύσεις. Γύρω από τη φωτιά μοιραστήκαμε ιστορίες, γέλια και παιχνίδια. Τέλος κάναμε όνειρα για το μέλλον! Μοιραστήκαμε τις ελπίδες και τις φιλοδοξίες μας για ένα καλύτερο αύριο για κάθε χώρα ξεχωριστά αλλά και της ένωσης αυτών χωρίς συγκρούσεις.

Η εμπειρία μου σε αυτό το πρόγραμμα ήταν ένα ευχάριστο διάλλειμα από την καθημερινότητά αφού έμαθα τόσα πράγματα, ταξιδέψω και γνώρισα όμορφους ανθρώπους που σίγουρα θα ήθελα να ξανά συναντήσω!

ye-germany-youth-act-peace-2018-1
ye-germany-youth-act-peace-2018-2
ye-germany-youth-act-peace-2018-3
ye-germany-youth-act-peace-2018-4
ye-germany-youth-act-peace-2018-5
ye-germany-youth-act-peace-2018-6
ye-germany-youth-act-peace-2018-7
ye-germany-youth-act-peace-2018-8
ye-germany-youth-act-peace-2018-9
ye-germany-youth-act-peace-2018-10
ye-germany-youth-act-peace-2018-11
 • ye-germany-youth-act-peace-2018-1
 • ye-germany-youth-act-peace-2018-2
 • ye-germany-youth-act-peace-2018-3
 • ye-germany-youth-act-peace-2018-4
 • ye-germany-youth-act-peace-2018-5
 • ye-germany-youth-act-peace-2018-6
 • ye-germany-youth-act-peace-2018-7
 • ye-germany-youth-act-peace-2018-8
 • ye-germany-youth-act-peace-2018-9
 • ye-germany-youth-act-peace-2018-10
 • ye-germany-youth-act-peace-2018-11
 • Σχετικά Άρθρα

  Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
  Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

  Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
  Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ