ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Home away from Home – empowering local NGOs to take an active role in the migrants’ integration process.

Το περασμένο Οκτώβριο συμμετείχα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Home away from Home», το οποίο διεξήχθη στην πόλη του Αβέιρο, η οποία στο βορειοδυτικό τμήμα της Πορτογαλίας, με απόσταση μόλις μίας ώρας από τη πόλη του Πόρτο.

Η αποκαλούμενη και ως «Βενετία της Πορτογαλίας» αποτελεί τουριστικό προορισμό διεθνούς εμβέλειας καθώς χαρακτηρίζεται απο τα καλοδιατηρημένα αρτ νουβό κτίρια, τις ξύλινες μακρόστενες βάρκες, που θυμίζουν γόνδολες, τους ήπιους ρυθμούς ζωής και ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν, αναφορές του οποίου φτάνουν μέχρι και τον 10ο αιώνα.

Περαιτέρω, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μία άριστη επιλογή όχι μόνο λόγω του προαναφερθέντων αλλά κυρίως λόγω της οργάνωσης και του αντικειμένου δραστηριοποίησης του.

Ο οργανισμός Agora Aveiro οργάνωσε το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την ενημέρωση και την δραστηριοποίηση του κοινωνικού συνόλου και κυρίως των νέων πληθυσμών, στο τομέα της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ευρωπαΐκή Ενωση τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετείχαμε άτομα απο έξι διαφορετικές χώρες (Βουλγαρία, Κροατία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία και Ιρλανδία) ενώ η δημοτική βιβίοθήκη erasmus plus logo 2αποτέλεσε το κύριο χώρο προετοιμασίας και διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος, που γινόταν με την υποστήριξη του Erasmus+.

Το πρόγραμμα διεξαγωγής του προγράμματος ήταν πλήρες και συμπεριλάμβανε πρωινές και απογευματινές ώρες ενημέρωσης και δραστηριοποίησης μέσω διαλέξεων απο τους εκπαιδευτές και έμπειρους εκπροσώπους άλλων αρμόδιων φορέων, εργαστηρίων, διαδραστικών παρουσιάσεων και συζητήσεων. Ως συμμετέχοντες οργανώσαμε και συμμετείχαμε σε δράσεις όπως η ανθρώπινη βιβλιοθήκη, το θέατρο των καταπιεσμένων καθώς και η ενημέρωση της τοπικής κοινότητας και των τουριστών πάνω στα θέματα του ρατσισμού, της βίας κατά των παιδιών και των γυναικών, των διακρίσεων και της εμπορίας ανθρώπων.

Ως συμμετέχων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα απέκτησα περαιτέρω γνώσεις και τεχνικές κατάρτισης ώστε να μπορώ να συμβάλλω στη καταπολέμηση των διακρίσεων, της βίας κατά των ευάλωτων ομάδων και του ρατσισμού που βιώνουν καθημερινά ομάδες μειονοτήτων, προσφύγων και μεταναστών, καθώς και πρακτικές ενσωμάτωσης των εν λόγω ευπαθών ομάδων στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Επιπρόσθετα, η οργάνωση στο σύνολο της ήταν εξαιρετική, ο χώρος φιλοξενίας ήταν αρκετά ικανοποιητικός και η πορτογαλική κουζίνα αρκετά ενδιαφέρουσα.

Συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον/α ενδιαφέρετε να δραστηριοποιηθεί στο συγκεκριμένο τομέα να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα!

tc-portugal-home_away-from_home-Giorgos-elix-2019-1
tc-portugal-home_away-from_home-Giorgos-elix-2019-2
tc-portugal-home_away-from_home-Giorgos-elix-2019-3
tc-portugal-home_away-from_home-Giorgos-elix-2019-5
tc-portugal-home_away-from_home-Giorgos-elix-2019-6
tc-portugal-home_away-from_home-Giorgos-elix-2019-8
tc-portugal-home_away-from_home-Giorgos-elix-2019-9
 • tc-portugal-home_away-from_home-Giorgos-elix-2019-1
 • tc-portugal-home_away-from_home-Giorgos-elix-2019-2
 • tc-portugal-home_away-from_home-Giorgos-elix-2019-3
 • tc-portugal-home_away-from_home-Giorgos-elix-2019-5
 • tc-portugal-home_away-from_home-Giorgos-elix-2019-6
 • tc-portugal-home_away-from_home-Giorgos-elix-2019-8
 • tc-portugal-home_away-from_home-Giorgos-elix-2019-9
 • Σχετικά Άρθρα

  Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
  Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

  Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
  Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ