ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Youth Workers Training Programme “Refugees Light”

Τον Νοέμβριο του 2019 είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω μέσω της Έλιξ σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το πρόγραμμα με τίτλο “Refugees Light”, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Le Mans στη Γαλλία από τις 10 έως τις 17 Νοεμβρίου 2019 και ήταν ομολογουμένως εμπειρία ζωής.

Πήρα την απόφαση να δηλώσω συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα για πολλούς λόγους.

Η Έλιξ είναι μια οργάνωση που γνωρίζω εδώ και χρόνια και οι εντυπώσεις μου για εκείνη και τους ανθρώπους που τη στελεχώνουν είναι μόνο θετικές. Ήταν επομένως πολύ σημαντικό για εμένα να συμμετέχω στο πρόγραμμα μιας οργάνωσης που εκτιμώ αλλά και εμπιστεύομαι. Το γεγονός επίσης ότι το συγκεκριμένο πρότζεκτ ανταποκρινόταν όχι μόνο στα προσωπικά μου ενδιαφέροντα, αλλά και στους επαγγελματικούς μου στόχους, μου έδωσε το κίνητρο για να στείλω τελικά την αίτησή μου.

Η αίτησή έγινε δεκτή και κάπως έτσι βρέθηκα στη Le Mans. Οι διοργανωτές μας υποδέχτηκαν με τον πιο ζεστό τρόπο και από την πρώτη στιγμή κιόλας αισθάνθηκα οικεία. Την ομάδα στελέχωσαν άτομα από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Παλαιστίνη και την Ελλάδα. Το γεγονός ότι είχαμε όλοι κοινά ενδιαφέροντα και ευαισθησίες μας έφερε από την αρχή κοντά.erasmus plus logo 2

Εκτός από τις ποικίλλες θεματικές είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε σε ομάδες παρουσιάζοντας η κάθε χώρα την κατάσταση που αντιμετωπίζουν σε αυτή οι πρόσφυγες, ανταλλάζοντας ταυτόχρονα γνώσεις και πρακτικές. Το πιο σημαντικό όμως για εμένα ήταν η συμβολή της ομάδας της Παλαιστίνης χάρη στην οποία όχι μόνο ενημερωθήκαμε για θέματα γεωπολιτικής, κουλτούρας και θρησκείας, αλλά ταυτόχρονα ανακαλύψαμε την δική τους πραγματικότητα καθώς και την προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων τους. Φυσικά, από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ice breakers και ο χορός!

Μοιραστήκαμε μια εβδομάδα γεμάτη γνώσεις, έντονα συναισθήματα και πολλές εικόνες. Νιώθω ευγνώμων που είχα τη δυνατότητα να συμμετέχω στο πρόγραμμα και μέσα από αυτό να κάνω καινούργιους φίλους, να μοιραστώ προβληματισμούς, να καλλιεργήσω δεξιότητες και να ανακαλύψω μια πόλη την οποία δεν είχα επισκεφθεί στο παρελθόν.

Ανυπομονώ για την δεύτερη φάση του προγράμματος που θα λάβει χώρα στην Παλαιστίνη.

tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-1
tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-2
tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-3
tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-4
tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-5
tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-6
tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-7
tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-8
tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-9
tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-10
tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-11
 • tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-1
 • tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-2
 • tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-3
 • tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-4
 • tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-5
 • tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-6
 • tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-7
 • tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-8
 • tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-9
 • tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-10
 • tc-france-refugees-ligh-elix-nikoleta-2019-11
 • Σχετικά Άρθρα

  Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
  Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

  Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
  Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ