ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ονομάζομαι Αθηνά Γεωργίου είμαι 22 χρονών και φέτος το Σεπτέμβρη ήταν η τρίτη φορά που λάμβανα μέρος σε ένα πρόγραμμα της ΕΛΙΞ. Αυτή τη φορά ήταν ένα youth exchange στη Γαλλία σε μια μικρή πόλη έξω από το Παρίσι, το La Ferte sous Jouarre.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η προετοιμασία και η εκτέλεση ενός θεατρικού στο δρόμο για τις ανάγκες ενός φεστιβάλ, το Blue Hands Festival. Πρόκειται για μια εκδήλωση πολύ σημαντική για τους κατοίκους καθώς συνδέεται άμεσα με την ιστορία της πόλης και των κατοίκων της, καθώς η παραγωγή μυλόπετρας ήταν η κύρια ασχολία τους.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος αφού μάθαμε κάποια πράγματα για την ιστορία της πόλης και του φεστιβάλ προετοιμάσαμε το θεατρικό μας με τη βοήθεια ενός επαγγελματία ηθοποιού, ο οποίος έγραψε σκηνοθέτησε και συμμετείχε στο έργο μας. Μετά από πολύωρες πρόβες και παιχνίδια ώστε να μπορέσουμε να έρθουμε πιο κοντά σαν ομάδα καταφέραμε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στις 14 Σεπτεμβρίου, την ημέρα του φεστιβαλ. Η απήχηση του κόσμου ήταν μεγάλη και αυτό δικαίωσε τη σκληρή δουλειά.

Εκτός από τη δουλειά για το φεστιβάλ, ζούσαμε σαν ομάδα για 3 βδομάδες με παιδιά από την Αρμενία, την Αλβανία την Αγγλία και τη Δανία, κάτι που μπορώ να το χαρακτηρίσω τρομερή εμπειρία. Μάθαμε για τον πολιτισμό της κάθε χώρας και την ιστορία της, δοκιμάσαμε τα φαγητά της γνωρίσαμε ανθρώπους και κάναμε φιλίες που ελπίζω να κρατήσουν για μια ζωή.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ