ESC

Προτάσεις για ESC με την ΕΛΙΞ

Στη σελίδα μας "Προτάσεις για ESC με την ΕΛΙΞ" παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας σχετικά με τα προγράμματα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης - European Solidarity Corps (ESC), τα οποία προτείνει η ΕΛΙΞ για τους εθελοντές της. 

Η ΕΛΙΞ είναι πιστoποιημένος φορέας με το Σήμα Ποιότητας το οπoίο διασφαλίσει το αναγκαίο πλαίσιο συνθηκών για τη συμμετοχή των νέων σε δραστηριότητες αλληλεγγύης σε συμμόρφωση με τις αρχές και τους στόχους του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης. 

Λέμε όχι στην αναπηρία και στην απομόνωση λόγω αυτής! Βοηθάμε το συνάνθρωπο με νοητική υστέρηση, μοιράζουμε χαρά μέσω του παιχνιδιού. Το Project CHILDREN LIKE NO OTHER, με τον πολύ μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο, σε περιμένει! Το Ιατρικό-Εκπαιδευτικό Κέντρο Maurice Chantelauze βρίσκεται έξω από την πόλη La Chaise-Dieu της Κεντρικής Γαλλίας και καλωσορίζει παιδιά και εφήβους με νοητική αναπηρία. Σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον και σπουδαίο ανθρωπιστικά project της Concordia France, οι εθελοντές μας θα εργαστούν με νέους από 17 έως 21 ετών, συνεργαζόμενοι τόσο με τους ίδιους όσο και με τους παιδαγωγούς τους.

Ένα πολύ ενδιαφέρον project λαμβάνει χώρα στην περιοχή της Jarville-la-Malgrange, στην πόλη Nancy της Γαλλίας. Πρόκειται για μία ομάδα εθελοντών οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα νέο Κέντρο Επισκευής Ποδηλάτων, ιδέα που ξεκίνησε από ένα απλό συνεργείο και κατέληξε να έχει διάφορα παραρτήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Nancy. Ποδήλατα που έχουν σχεδιαστεί και συντηρούνται τόσο για ψυχαγωγία, όσο και για εκμάθηση νέων και φιλόδοξων οδηγών.

Μία πόλη πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα, μία και μισή ώρα μακριά από το Παρίσι, το Saint-Quentin στη Βορειοανατολική Γαλλία έχει ταυτόχρονα και πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά. Ο ποταμός Somme διαπερνά την πόλη κατά μήκος, ενώ πολλοί υδροβιότοποι δίνουν ξεχωριστό χρώμα στα περίχωρα της. Οι εθελοντές μας θα βοηθήσουν στην προστασία του πληθυσμού χελώνας που ζει στο ζωολογικό κήπο της πόλης, διαμορφώνοντας χώρους συντήρησης και αναπαραγωγής για τα συμπαθή ζώα! Τεχνητές λίμνες, καταφύγια, διάφορες ενέργειες που απειλούν την ευρωπαϊκή χελώνα, η οποία πρέπει να αναπαραχθεί στο φυσικό της περιβάλλον.

Φορέστε ρούχα εργασίας, φέρτε μαζί σας μαγιό, sleeping bag και φωτογραφική μηχανή! Το Project "Adventure Playground" αποτελεί μία χρύση ευκαιρία να δωθεί στα παιδιά να ζήσουν μια όμορφη περιπέτεια στην ίδια τους τη γειτονιά!. Στο βόρειο τμήμα της Amiens, εκεί όπου δραστηριοποιείται πλήθος εθελοντικών οργανώσεων, φτιάχνουμε χειρονακτικές κατασκευές, πιάνουμε σφυριά, φτυάρια και σκοινί, χτίζουμε το δικό μας κατάλυμα και μπαίνουμε στο ρόλο που υπαγορεύουν οι ιστορίες που σκαρφίζονται οι μικροί μας φίλοι! Δίνουμε ζωή στη γειτονιά και δημιουργούμε με τα παιδιά και τους υπόλοιπους εθελοντές, δεσμούς και αναμνήσεις για το υπόλοιπο της ζωής μας!

Το 1982, ο Raymond Morales ένα υπαίθριο μουσείο 5.000 τετραγωνικών μέτρων για να στεγάσει τα έργα του. Γεννημένος το 1926, ξεκίνησε ως σιδηρουργός στο Port de Bouc, ενώ διατηρούσε χόμπι με τη συγκόλληση και τη σφυρηλάτηση περίεργων γλυπτών από σίδηρο, μερικά ύψους έως και 13 πόδια. Πολλά χρόνια μετά, δημιούργησε τον δικό του εκθεσιακό χώρο για να παρουσιάσει τα παράξενα έργα του.

Το παρεκκλήσι του Saint-Etienne αποτελεί ένα στολίδι της πόλης Istres και οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να βοηθήσουν στην αποκατάσταση και συντήρηση του. Στόχος είναι η κατασκευή ενός χαμηλού τοίχου στήριξης, με επικάλυψη πέτρας και ασβεστοκονίαμα. Η τοπική οργάνωση «Saint-Etienne Renaissance», για περισσότερα από είκοσι χρόνια έχει ως στόχο την αισθητική αναβίωση της εν λόγω τοποθεσίας, με την ταυτόχρονη αναβάθμιση του φυσικού χώρου έτσι ώστε να προσφέρει μοναδική θέα στην επαρχία της Προβηγκίας, την πόλη της Istres και τις λίμνες Berre και Olivier!

Μέσω της ΕΛΙΞ μπορείς τώρα να δηλώσεις συμμετοχή για ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα του ESC με το όνομα "INEX ESC - Educational Activities", στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, Πρόγραμμα που οργανώνει η τοπική οργάνωση INEX Slovakia! Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν οργάνωση δράσεων για τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, νέων και ηλικιωμένων, καθώς και ατόμων με αναπηρία. Επίσης το καλοκαίρι, ως INEX Messenger θα επισκεφτείτε σχολεία, workcamps αλλά και εργαστήρια που επικεντρώνονται στο 2023 ως Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων.

Το Πρόγραμμα Seeds of Solidarity 2.0 λαμβάνει χώρα σε περιοχή έξω από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη. Οι εθελοντές θα συνεργαστούν με τοπικά σχολεία και κέντρα νεότητας, για την ανάπτυξη μεθόδων μη τυπικής εκπαίδευσης, στην Αγγλική γλώσσα. Οι επωφελούμενοι θα είναι παιδιά και νέοι με λιγότερες ευκαιρίες για εκπαίδευση.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ