WORKCAMPS

WORKCAMPS

Workcamp CPI16 MAKE IT BLUE I (31/07/18-12/08/18)

Το καλοκαίρι του 2018 έλαβα μέρος για πρώτη μου φορά σε εθελοντικό πρόγραμμα υπό την υποστήριξη της ΕΛΙΞ.

Πρόκειται για μια υπέροχη εμπειρία, που προσωπικά επιδίωξα από την πρώτη κιόλας στιγμή που "ανακάλυψα" τα προγράμματα της ΕΛΙΞ.

Προέτρεψα επίσης, την καλή μου φίλη Κατερίνα, με την οποία τελικά ταξιδέψαμε.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεργαζόταν με το ACARBIO μια οργάνωση του δήμου Amalfi. Το πρόγραμμα περιλάμβανε κυρίως την ευαισθητοποίηση των ντόπιων και των τουριστών για την προστασία του περιβάλλοντος και ιδίως της θάλασσας. Μάλιστα ήμασταν υπεύθυνοι να οργανώσουμε ορισμένες δραστηριότητες για τα παιδιά που βρίσκονταν στην παραλία και να προσπαθήσουμε να τους περάσουμε ένα μήνυμα αγάπης για το περιβάλλον.

Παράλληλα, φορώντας τον "εθελοντικό" εξοπλισμό κάναμε έναν διαχωρισμό των σκουπιδιών (πλαστικό, αποτσίγαρα, mix) που υπήρχαν στην ακτή του Minori, τραβώντας την προσοχή τουριστών και ντόπιων.

Φυσικά, η δράση αυτή αποκτά διαφορετική ισχύ και ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον εξαιτίας του διεθνούς της χαρακτήρα. Πέρα από τους υπεύθυνους της οργάνωσης του ACARBIO που μας έβαλαν από την πρώτη μέρα στο κλίμα και τους στόχους του προγράμματος, γνωρίσαμε άλλα 8 υπέροχα άτομα, με τα οποία δεθήκαμε αρκετά γρήγορα και περάσαμε αυτές τις δύο εβδομάδες πραγματικά αξέχαστα!

Πρόκειται για ένα πολυπολιτισμικό πρόγραμμα εφόσον αποτελούνταν από τις δύο "συντονίστριες" εθελόντριες με καταγωγή από τη Λιθουανία και τη Χιλή, δύο Ισπανούς, μια Ιταλίδα, μια Εσθονή, μια Σλοβάκα καθώς και μια κοπέλα από New Jersey. Πέρα από αυτά τα 8 άτομα, με τα οποία συγκατοικούσαμε, είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε και να γνωρίσουμε άλλους 25 προσκόπους από την Σικελία, οι οποίοι έμειναν μαζί μας για μια ημέρα και όλοι μαζί, συμβάλαμε στον καθαρισμό του καμπαναριού μιας εκκλησίας, στο Minori.

Όσων αφορά τη διαμονή μέναμε σε ένα νηπιαγωγείο που μας είχε παραχωρήσει ο δήμος και μετά την πρώτη κιόλας μέρα νιώσαμε πολύ οικεία και ευχάριστα. Παράλληλα, ο καθένας μπορούσε να κάνει διάφορες δραστηριότητες εκτός προγράμματος, αφού υπήρχε αρκετός ελεύθερος χρόνος κατά τη διάρκεια της μέρας, τόσο για να γνωριστούμε μεταξύ μας αλλά και για να γνωρίσουμε τον τόπο και την ζωή στο Amalfi Coast και το όμορφο Ravello.Επίσης, υπήρχαν δύο ελεύθερες μέρες για τον καθένα, στις οποίες μπορούσες να κάνεις ένα ολοήμερο ταξίδι, με άλλο ένα από τα 9 άτομα του προγράμματος.

Τέλος, να τονίσω ότι οι άνθρωποι της οργάνωσης ήταν πολύ φιλικοί, ορεξάτοι και βοήθησαν χωρίς κανέναν δισταγμό όταν χρειάστηκε. Προτείνω ανεπιφύλακτα ένα τέτοιο διαφορετικό καλοκαίρι σε όποιον έχει όρεξη να βοηθάει, να διασκεδάζει, να δοκιμάζει νέα πράγματα, γεύσεις, να γνωρίζει καινούργιους ανθρώπους και συνήθειες!

wc-italy-cpi16-elix-2018-3
wc-italy-cpi16-elix-2018-2
wc-italy-cpi16-elix-2018-4
wc-italy-cpi16-elix-2018-7
wc-italy-cpi16-elix-2018-5
wc-italy-cpi16-elix-2018-1
wc-italy-cpi16-elix-2018-6
wc-italy-cpi16-elix-2018-0
 • wc-italy-cpi16-elix-2018-3
 • wc-italy-cpi16-elix-2018-2
 • wc-italy-cpi16-elix-2018-4
 • wc-italy-cpi16-elix-2018-7
 • wc-italy-cpi16-elix-2018-5
 • wc-italy-cpi16-elix-2018-1
 • wc-italy-cpi16-elix-2018-6
 • wc-italy-cpi16-elix-2018-0
 • Σχετικά Άρθρα

  Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
  Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

  Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
  Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ