WORKCAMPS

Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamps στην Ελλάδα

Θέλετε να αποκτήσετε εμπειρία μέσα από την συμμετοχή σας σε κάποιο από τα εθελοντικά προγράμματα της ΕΛΙΞ στην Ελλάδα;

Θέλεις να ζήσεις και να συνεργαστείς για 15 ημέρες με μια διεθνή ομάδα εθελοντών, θέλεις να νιώσεις την χαρά και την ικανοποίηση της προσφοράς στην κοινωνία, θέλεις να γίνεις μέρος της μεγάλης οικογένειας των εθελοντών της ΕΛΙΞ;

Αν ναι τότε δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή σε ένα από τα πολύ σημαντικά κοινωνικά προγράμματα που υλοποιούμε!

Η ΕΛΙΞ διοργανώνει από το 1987 Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας – WorkCamp στην Ελλάδα, μικρής και μέσης διάρκειας, όπου με την συμμετοχή περισσότερων από 250 Ελλήνων και ξένων εθελοντών προσφέρουν εθελοντική εργασία σε κοινωνικά προγράμματα με στόχο την στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που στην περίοδο της κρίσης αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα, καθώς και σε προγράμματα που ως στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κάνε τη Διαφορά: Γίνε Εθελοντής στο εθελοντικό πρόγραμμα της ΕΛΙΞ στις Διακοπές στο Σχολείο και Δημιούργησε Αξέχαστες Στιγμές για Παιδιά! Με χαρά η ομάδα της ΕΛΙΞ σας ανακοινώνει την επιστροφή του επιτυχημένου προγράμματος «Διακοπές στο Σχολείο» για τον Ιούλιο 2024! Μετά από οχτώ συνεχόμενα χρόνια υλοποίησης, η ΕΛΙΞ επιστρέφει με την υποστήριξη του Δήμου Αχαρνών και του 18ο Δημοτικού σχολείου Αχαρνών να προσφέρει για άλλη μια χρονιά μια μοναδική εμπειρία σε 60 παιδιά. Το εθελοντικό πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, και θα πραγματοποιηθεί στο 18ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών.

Τα Εθελοντικά Προγράμματα Εργασίας στην Ελλάδα επιστρέφουν δυναμικά από την ομάδα της ΕΛΙΞ! Το Πρόγραμμα «Διακοπές στο Σχολείο» είναι και πάλι εδώ, για να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νέοι!

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την επιστροφή του επιτυχημένου προγράμματος «Διακοπές στο Σχολείο» για τον Ιούλιο 2024 με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε παιδιά στην Ανατολική Αττική.

Η ΕΛΙΞ αναζητά δέκα (10) εθελοντές και εθελόντριες για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στις Δρυμάδες Ιωαννίνων, με σκοπό την ανακατασκευή παραδοσιακής βλάχικης καλύβας, η οποία αποτελεί μία αρχετυπική μορφή κατοίκησης των Νομάδων Βλάχων κτηνοτρόφων του προηγούμενου αιώνα.
Το Πρόγραμμα θα λάβει χώρα από τις 25/9 έως τις 2/10/2023.

«GO with Teenagers Engagement and Empowerment through Networking – GoTEENs» είναι ο τίτλος της Στρατηγικής Σύμπραξης του προγράμματος Erasmus+ που συμμετέχει η ΕΛΙΞ για την περίοδο 2020-2022.

Η σύμπραξη «GoTEENs» δημιουργήθηκε με σκοπό να προωθήσει τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας (workcamps) για εφήβους παγκοσμίως. Είναι μια πρωτοβουλία που πάρθηκε έπειτα από τη μεγάλη ζήτηση και ενδιαφέρον πολλών γονέων και εφήβων να προσφέρουν εθελοντικά και να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Αρκετές οργανώσεις από όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην διοργάνωση εφηβικών workcamps διότι δεν έχουν τις κατάλληλες γνωστικές ικανότητες και πρακτικές για να διασφαλίσουν την ποιότητα των δραστηριοτήτων και την ασφάλεια των εφήβων που συμμετέχουν σε αυτά.

Η ΕΛΙΞ διοργανώνει δράσεις που απευθύνονται σε ενήλικες, ηλικίας 50+, από την Ελλάδα και το εξωτερικό που επιθυμούν να συνδυάσουν στις διακοπές τους τον τουρισμό και την αναψυχή με την επιμόρφωση, την άσκηση και την εθελοντική προσφορά.

Τα δυο προγράμματα εθελοντικής εργασίας "Διακοπές στο Σχολείο" στη Μάνδρα στοχεύουν στην υποστήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, παρέχοντας στα παιδιά τους την ευκαιρία να περάσουν ποιοτικό καλοκαιρινό χρόνο στο σχολείο μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων.

#Socialinclusion #Kids

Ο Δήμος Θέρμου έχει ένα δίκτυο αρχαίων μονοπατιών που διασπείρονται στο ορεινό χωριό της Αμβρακία και που χρησιμοποιείται ευρέως από ντόπιους, τουρίστες καθώς και πεζοπόρους. Τα δυο προγράμματα εθελοντικής εργασίας "Μονοπάτια Αειφορίας" στοχεύουν στη συντήρηση και δημιουργία νέων μονοπατιών, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος, προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική βιωσιμότητα.

#Environment #Renovation # LocalSustainability

Τα δυο workcamps "Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας" στη Θεσσαλονίκη στοχεύουν στην υποστήριξη παιδιών και νέων με αναπηρίες, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο καλοκαίρι μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.

#SocialInclusion #Disabilities

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ