WORKCAMPS

ΕΡΓΟ

Η ΕΛΙΞ διοργανώνει δράσεις που απευθύνονται σε ενήλικες, ηλικίας 50+, από την Ελλάδα και το εξωτερικό που επιθυμούν να συνδυάσουν στις διακοπές τους τον τουρισμό και την αναψυχή με την επιμόρφωση, την άσκηση και την εθελοντική προσφορά.

Οι δράσεις προσφέρουν στους συμμετέχοντες ένα ευρύ πεδίο δυνατοτήτων για επαφή με τη φύση, άσκηση και επιμόρφωση, παράλληλα με εθελοντική προσφορά, ένα στοιχείο που προσδίδει μία διαφορετική ταυτότητα στο πρόγραμμα και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη.

  • Ανακάλυψε κάτι σημαντικό! Απόδρασε από την καθημερινότητά σου και κάνε κάτι που έχει το νόημα, σε μια συναρπαστική τοποθεσία.
  • Κάνε τη διαφορά! Συνείσφερε σε ένα πρόγραμμα κοινωφελών υπηρεσιών και πρόσφερε τις ικανότητές σου, αναπτύσσοντας νέες δεξιότητες και ανακαλύπτοντας εκ νέου κάποιες ξεχασμένες!
  • Δημιούργησε νέες φιλίες! Γνώρισε άτομα από όλον τον κόσμο σε ένα συναρπαστικό περιβάλλον και λάβε μέρος σε εργαστήρια για την προσωπική σου ανάπτυξη και ευεξία.

Δήλωσε συμμετοχή τώρα στα προγράμματα «self-growth 4 grown-ups», που οργανώνει η ΕΛΙΞ.

Πού-Πότε
Στην Αρχαία Ολυμπία και στην Τήνο, Απρίλιο και Μάιο του 2020 αντιστοίχως.

Ποιος
8 έως 10 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχουν σε ένα πολύπλευρο πολιτιστικό πρόγραμμα για 9 μέρες, ένα συνδυασμό αναψυχής και εθελοντικής προσφοράς. Τις ομάδες καθοδηγούν 2 συντονίστριες.

Πρόγραμμα
Ομαδικά εργαστήρια και ασκήσεις ενδυνάμωσης, δραστηριότητες γνωριμίας με την περιοχή όπως εκδρομές και ξεναγήσεις, καθως και δράσεις εθελοντικής προσφοράς σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Διαμονή
Σε ξενώνες και ξενοδοχεία με πρωινό και ένα γεύμα.
Οι ομαδικές δράσεις και τα εργαστήρια, θα πραγματοποιούνται σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.

Κόστος
Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει έξοδα διαμονής και διατροφής, όλες τις δράσεις που πλαισιώνουν το πρόγραμμα (εκδρομές, ομιλίες, εθελοντική εργασία, ασκήσεις ενδυνάμωσης, ομαδικές δραστηριότητες και εργαστήρια αυτογνωσίας, ξεναγήσεις κ.α.) καθως και ασφάλιση.

Σκοπός
Οι δράσεις αυτές ανταποκρίνονται στην ανάγκη των ανθρώπων να δραστηριοποιηθούν σε κάτι διαφορετικό στις διακοπές τους, προσφέροντας μέρος του ελεύθερου χρόνου τους σε έργο κοινωνικής προσφοράς.

Οι εθελοντικές δράσεις της ΕΛΙΞ προσφέρουν στους συμμετέχοντες δυνατότητες προσωπικής ανάπτυξης μέσα από τη συμμετοχή τους στα κοινά.

ΟΛΥΜΠΙΑ, 5-13/06

Θα μείνεις:
Σε δίκλινα ή μονόκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης που βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο. Το πρωινό και τα γεύματα προσφέρονται στις εγκαταστάσεις, καθώς και ομαδικές δραστηριότητες.

cleaning forest elix environment olympia selfgrowth 4 grownups promo 1

Θα συμβάλλεις:
Η προσφορά του χρόνου και των ικανοτήτων σου στη φροντίδα του τοπικού Βοτανικού Κήπου δεν είναι μόνο πολύτιμη ως συνεισφορά, αλλά αποτελεί και ένα εξαιρετικό μέσο για την ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων.

elix grundtvik 2011 archeological support greece olympia selfgrowth 4 grownups promo 4

Θα απολαύσεις:
Η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί μια εμβάθυνση στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι περιηγητικές εξορμήσεις και οι επισκέψεις στο Μουσείο θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία ζωής. Οι ομαδικές δραστηριότητες και τα εργαστήρια τεχνών, τα παιχνίδια και η γιόγκα στη φύση, οι ασκήσεις ενδυνάμωσης και οι συναντήσεις της ομάδας, οι βόλτες στον ποταμό και οι εκδρομές στη θάλασσα, θα βοηθήσουν στην κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα αυτών των προγραμμάτων.

Το κόστος συμμετοχής είναι 850 ευρώ και περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή, συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος και ασφάλιση.

ΤΗΝΟΣ, 17-25/05

Θα μείνεις
Σε δύο όμορφα σπίτια στον Άγιο Ιωάννη, κοντά σε έναν φιλόξενο κόλπο με αμμώδη παραλία, 7χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού. Κάθε σπίτι μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα, ενώ υπάρχει μια μικρή κουζίνα και ένα μπάνιο. Η προετοιμασία των γευμάτων μας θα αποτελέσει μέρος της προώθησης της ομαδικής εργασίας και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων. Μέσω της μαγειρικής, καθώς και της εξερεύνησης της πλούσιας ελληνικής κουζίνας, θα μοιραστείτε τις γαστρονομικές δεξιότητές σας με την ομάδα.

tinos selfgrowth 4 grownups promo 3 tinos selfgrowth 4 grownups promo 4

Θα συμβάλλετε
Η κοινωνική πτυχή του προγράμματος περιλαμβάνει την αναγκαία επισκευή του ρωμαϊκού υδραγωγείου κοντά στο λόφο Εξώμβουργο και το μοναστήρι της Αγίας Ελένης. Το υδραγωγείο είχε χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα και οι εργασίες επισκευής θα περιλαμβάνουν την αφαίρεση της επεμβατικής βλάστησης και το βούρτσισμα των πέτρινων συντριμμιών του.

tinos selfgrowth 4 grownups promo 1 olympia selfgrowth 4 grownups promo 6

Θα απολαύσετε
Το κολύμπι, η πεζοπορία, η συμμετοχή σε ασκήσεις ενδυνάμωσης, οι συναντήσεις, οι εκδρομές και οι επισκέψεις, καθώς και οι δομημένες ομαδικές δραστηριότητες, όπως τα εργαστήρια τεχνών, η μαγειρική, τα παιχνίδια και η γιόγκα στη θάλασσα, στοχεύουν στο να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να κοινωνικοποιηθούν, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα αυτών των προγραμμάτων.

Το κόστος συμμετοχής είναι 850 ευρώ και περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή, συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος και ασφάλιση.

Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων έχει λήξει.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ