WORKCAMPS

Εμπειρίες εθελοντών από Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamps

Αναρωτιέστε πώς θα είναι η συμμετοχή σας σε ένα Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamp, τι θα βιώσετε εκεί και πως να προετοιμαστείτε;

Τότε, δεν έχετε παρά να μάθετε από εκείνους που το δοκίμασαν!

Διάβασε παρακάτω τις εμπειρίες εθελοντών τις ΕΛΙΞ από την συμμετοχή τους σε Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας σε όλο τον κόσμο, με το κείμενο και το φωτογραφικό υλικό που μας παραχωρούν ευγενικά και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Ανά Ήπειρο   Ανά Είδος Εργασίας

Με μεγάλο ενθουσιασμό δήλωσα για ακόμα μια φορά συμμετοχή σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα και αυτή τη φορά σε μια χώρα που πολύ αγαπώ.

Αυτή τη φορά επέλεξα ένα πρόγραμμα σε ένα χωριό της Ισπανίας. Ήμασταν νέοι από Ισπανία, Ελλάδα και Μεξικό. Αν και το πρόγραμμα ήταν διεθνές υπήρχαν πολλοί νέοι από όλες τις αυτόνομες κοινότητες της Ισπανίας και μιλούσαμε κυρίως Ισπανικά.

Ky Quang PagodaHo Chi Minh City, Vietnam

Είμαστε δύο φίλες που γνωριστήκαμε στην Αγγλία κυνηγώντας ένα κοινό όνειρο. Μας ένωσε η αγάπη μας για τα παιδιά και κάπως έτσι, βάλαμε στόχο να πραγματοποιήσουμε ένα ταξίδι εθελοντισμού, με στόχο να έρθουμε σε επαφή με μία διαφορετική κουλτούρα και να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για προσφορά.

Η εμπειρία μου στο εθελοντικό πρόγραμμα σίγουρα θα μου μείνει αξέχαστη.

Στο όμορφο χωριό του Βάιλ ντερ Στατ της Γερμανίας έζησα μοναδικές στιγμές χαράς, αναζωογόνησης και ηρεμίας.

Να σας συστήσω: Από δω η Καμπότζη.

Το κατά πόσο ένα πράγμα μας φαίνεται σύνθετο ή απλό, επικίνδυνο ή διασκεδαστικό, τρέλα ή μία ξεχωριστή εμπειρία ζωής, εξαρτάται από την μοναδική αντίληψη του καθενός από εμάς. Ορισμένα πράγματα τα σκεφτόμαστε χρόνια επειδή είναι «όνειρα ζωής» και τελικά καταλήγουμε να τα υλοποιούμε σε ένα τέταρτο. Γιατί μία μέρα απλά ξυπνάς και λες «ή τώρα ή ποτέ». Γιατί μια μέρα απλά συνειδητοποιείς πως η καταλληλότερη μέρα για να πραγματοποιήσεις ένα όνειρο ζωής, είναι σήμερα.

Ξεκίνησα με ένα εισιτήριο στο χέρι που έγραφε: προς αεροδρόμιο Μασσαλίας. Ήξερα μόνο το αεροδρόμιο και το σταθμό του τρένου όπου θα με παρελάμβαναν. Μετά από αυτό δεν γνώριζα τίποτα και κανέναν. Ήλπιζα όμως πάντα καθ’ όλη τη διαδρομή ότι αυτό που θα συναντούσα θα με αποζημίωνε και δεν με πείραζε η ιδέα να φτάσω μέχρι εκεί ολομόναχη-κάθε άλλο με ενθουσίαζε.

Μου ζητήσατε να σας γράψω την εμπειρία μου στο πρόγραμμα. Ευχαρίστως!

Κάθε φορά χαίρομαι όταν πρέπει να μιλήσω για αυτές τις δύο εβδομάδες στην Ισπανία.

Θέλεις να προσφέρεις την αγάπη, και τη φροντίδα σου σε εθελοντικές δράσεις? Τώρα είναι η ευκαιρία σου!

Πώς αποφάσισα να βρεθώ στην Ισπανία και μάλιστα σε μια πόλη την οποία δεν είχα ξανά ακούσει, ονόματι “La Nucia”;

Γεια σας! Είμαστε οι Γιάννης και Γιάννης, φίλοι από την Αθήνα που το καλοκαίρι του 2019 πήγαμε με την ΕΛΙΞ στο Εθελοντικό Πρόγραμμα Εργασίας στη Ζανζιβάρη.

Αν και η διάρκεια του προγράμματος ήταν δύο εβδομάδες, εμείς καθίσαμε μία εβδομάδα παραπάνω για να εξερευνήσουμε τη χώρα.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ