WORKCAMPS

ΕΡΓΟ

Ο Δήμος Θέρμου έχει ένα δίκτυο αρχαίων μονοπατιών που διασπείρονται στο ορεινό χωριό της Αμβρακία και που χρησιμοποιείται ευρέως από ντόπιους, τουρίστες καθώς και πεζοπόρους. Τα δυο προγράμματα εθελοντικής εργασίας "Μονοπάτια Αειφορίας" στοχεύουν στη συντήρηση και δημιουργία νέων μονοπατιών, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος, προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική βιωσιμότητα.

#Environment #Renovation # LocalSustainability

Τι είδους εργασία;
Υπό την καθοδήγηση δύο τοπικών τεχνιτών και των εποπτών σας, θα βοηθήσετε στον καθαρισμό αγροτικών χώρων όπου ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός. Επιπλέον, θα καθαρίσετε, θα αποκαταστήσετε, θα συντηρήσετε και θα σηματοδοτησετε τα αρχαία μονοπάτια μέσα και γύρω από το χωριό. Επίσης, θα βοηθήσετε στον καθαρισμό του τοπικού συστήματος παροχής νερού για να εξασφαλίσετε καλύτερη ποιότητα πόσιμου νερού στο χωριό.

Σχετικά με τη διαμονή και το φαγητό;
Θα φιλοξενηθείτε στο δημοτικό σχολείο της Αμβρακίας, με ντους (με ζεστό νερό), τρία δωμάτια και εξοπλισμένη κουζίνα, αλλά δεν θα υπάρχει σύνδεση WIFI. Θα κοιμηθείτε στο πάτωμα (υπνόσακοι και υποστρώματα είναι απαραίτητα). Τα τρόφιμα θα παρέχονται από τη διοργάνωση, ενώ τα γεύματα θα προετοιμαστούν, σε βάρδιες, από εσάς.

Η Αμβρακία για τον ελεύθερο χρόνο σας
Η Αμβρακία είναι ένα μικρό χωριό (750μ υψόμετρο) στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ελλάδας, περιτριγυρισμένο από γραφικά χωριά και μοναστήρια. Θα βρείτε ένα μικρό καφέ, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα και να κολυμπήσετε. Η Αμβρακία απέχει μόλις μισή ώρα από την πόλη Θερμό (360μ) και το αρχαιολογικό μουσείο. Το Θερμό με την παρθένα, παραδοσιακή ομορφιά του βρίσκεται μόλις 3 χλμ. από τη λίμνη Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα που προσφέρει μαγευτική θέα.

Το προφίλ του εθελοντή:
Πρέπει να απολαμβάνετε την εργασία σε εξωτερικούς χώρους και να σας αρέσει η χειρωνακτική εργασία, καθώς και η ζωή σε αγροτικές και ορεινές περιοχές. Θα πρέπει επίσης να έχετε τη φυσική ικανότητα να εκτελέσετε τις εργασίες που περιγράφονται. Μην ξεχάσετε να γράψετε μια επιστολή με τις ιδέες και τα κίνητρα σας για τη συμμετοχή σας σε αυτό το συγκεκριμένο workcamp!

Μερικές διευκρινήσεις:
Πλησιέστερο αεροδρόμιο: Το αεροδρόμιο της Πάτρας "Άραξος" απέχει 2 ώρες από το Θερμό, ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" απέχει 5 ώρες.
Διεύθυνση workcamp: Αμβρακία, Δήμος Θέρμου, Ελλάδα

Ενδιαφερόμενοι/ες: Για να υποβάλετε αίτηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πατήστε τον σύνδεσμο στον πίνακα που θα βρείτε παρακάτω και ακολουθήστε τη διαδικασία συμπλήρωσης της αίτησης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Code Name Start End Age no of Vols
ELIX19-08 Sustainable paths in Amvrakia I 16/07/19 31/07/19 18+ 20
ELIX19-09 Sustainable paths in Amvrakia II 31/07/19 16/08/19 18+ 20

Το έργο "Μονοπάτια Αειφορίας" υλοποιείται για δεύτερη φορά (τελευταία διοργάνωση το 2008), σε στενή συνεργασία με το Δήμο Θέρμου και τον τοπικό σύλλογο της Αμβρακιάς. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ