ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

WORKCAMPS

ΕΡΓΟ

Κάνε τη Διαφορά: Γίνε Εθελοντής στο εθελοντικό πρόγραμμα της ΕΛΙΞ στις Διακοπές στο Σχολείο και Δημιούργησε Αξέχαστες Στιγμές για Παιδιά! Με χαρά η ομάδα της ΕΛΙΞ σας ανακοινώνει την επιστροφή του επιτυχημένου προγράμματος «Διακοπές στο Σχολείο» για τον Ιούλιο 2024! Μετά από οχτώ συνεχόμενα χρόνια υλοποίησης, η ΕΛΙΞ επιστρέφει με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, να προσφέρει για άλλη μια χρονιά μια μοναδική εμπειρία σε 60 παιδιά στην Ανατολική Αθήνα.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη των οικογενειών αυτών, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, παρέχοντας δημιουργική απασχόληση μέσω βιωματικών διαδικασιών και εργαστηρίων, ενισχύοντας τις δεξιότητες και τα ταλέντα των παιδιών. Με τη βοήθεια παιδαγωγών και 2 ομάδων εθελοντών από διάφορες χώρες, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη φαντασία και την ομαδικότητά τους, συμμετέχοντας σε ποικίλες δραστηριότητες.
Η ΕΛΙΞ αναζητά 24 εθελοντές από 18 έως και 30 ετών και 2 αρχηγούς 18+ για να υποστηρίξουν το πρόγραμμα "Διακοπές στο σχολείο" που θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Αθήνα από τις 29/06/2024 μέχρι και τις 13/07/2024.

Θέλεις να κάνεις "Διακοπές στο Σχολείο" μαζί με τα παιδιά;

  • Αν αγαπάς τον εθελοντισμό και θέλεις να προσφέρεις.
  • Αν θέλεις να αποκτήσεις μια σημαντική εμπειρία γύρω από τη δημιουργική απασχόληση παιδιών.
  • Αν θέλεις να ζήσεις 15 αξέχαστες μέρες με μια πολυπολιτισμική ομάδα, προσφέροντας και γνωρίζοντας καινούριους φίλους.

Μην χάσεις αυτή την ευκαιρία!

Τι είδους προσφορά;
Θα υποστηρίξετε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που καθορίζονται από τους παιδαγωγούς (αθλητικές δραστηριότητες, εργαστήρια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, θεατρικά έργα και πολλά άλλα) ή ακόμη και να εφαρμόσετε τις δικές σας ιδέες δραστηριοτήτων σε παιδιά δημοτικού (από 6 έως 12 ετών).

Τι προσφέρει το πρόγραμμα στους εθελοντές;

  • Καλυμμένα έξοδα: Oι εθελοντές θα λαμβάνουν καθημερινά ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για την κάλυψη της διατροφής και των εξόδων τους (pocket money – food money) αλλά και θα είναι ασφαλισμένη κατά την διάρκεια αυτών των 2 εβδομάδων. Η ΕΛΙΞ προσφέρει μετακίνηση με πούλμαν για όλη την ομάδα από ένα κεντρικό σημείο της Αθήνας (πλησίον Μετρό) έως το σημείο υλοποίησης του προγράμματος με επιστροφή.
  • Υποστήριξη και καθοδήγηση: Εκπαιδευμένοι ομαδάρχες θα προσφέρουν υποστήριξη στους εθελοντές, ενώ καταρτισμένοι παιδαγωγοί θα συμβάλουν στην εκπαίδευση των εθελοντών για τη διεξαγωγή του προγράμματος.
  • Βεβαίωση συμμετοχής: Οι εθελοντές θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής (YouthPass) τους στο πρόγραμμα, μετά την ολοκλήρωσή του, κατά το οποίο θα δηλώνονται όλα τα αποκτημένα προσόντα.
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων: Οι εθελοντές θα αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες και δεξιότητες στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, που μπορούν να ενισχύσουν το βιογραφικό τους και να τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους εξέλιξη.
  • Πολιτισμική ανταλλαγή: Μέσω της συνεργασίας με εθελοντές από διάφορες χώρες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς και να δημιουργήσουν φιλίες με ανθρώπους από όλο τον κόσμο.
  • Προσωπική ανάπτυξη: Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, οι εθελοντές θα ζήσουν μια εμπειρία που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση, την ομαδικότητα και τις ηγετικές τους ικανότητες.

Summer in the City

Το προφίλ του εθελοντή:
Πρέπει να απολαμβάνετε την εργασία με παιδιά και να είστε έτοιμοι να στηρίξετε το καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων τους. Παιχνίδια, τραγούδια, μουσικά όργανα και ιδέες για χειροτεχνίας είναι κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτές. Μην ξεχάσετε να γράψετε μια επιστολή με τις ιδέες σας και τα κίνητρά σας για αυτό το συγκεκριμένο workcamp!

Ισχύουν όλοι οι Όροι Συμμετοχής της ΕΛΙΞ για τα Προγράμματα ESC.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω;
1. Συμπληρώνοντας την Online Αίτηση Συμμετοχής που θα βρείτε στο τέλος της σελίδας.

2. Οι εθελοντές που θα γίνουν δεκτοί πρέπει απαραιτήτως να προσκομίσουν το αντίγραφο ποινικού μητρώου (από gov.gr) τους.

 

Code Name Start End Age no of Vols
ELIX24-01 Summer in the City I 28/06/24 13/07/24 18+ 12
ELIX24-02 Summer in the City II 28/06/24 13/07/24 18+ 12

 

EU european solidarity corps 4x3 GR

 

 

This Summer Is Ours I

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ