WORKCAMPS

WORKCAMPS

Αν και μένω σε μια μεγάλη πόλη, ο αστικός τρόπος ζωής δεν με αντιπροσωπεύει καθόλου.

Πριν από ένα χρόνο παραιτήθηκα από τη δουλειά μου, η οποία ήταν μια συνηθισμένη δουλειά γραφείου. Ωστόσο τα τελευταία 2 χρόνια έψαχνα να βρω κάποιο αξιόλογο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας.

Μια φίλη μου είπε για την ΕΛΙΞ. Αυτό ήταν! Άρχισα το ψάξιμο και βρήκα το κατάλληλο εθελοντικό πρόγραμμα για μένα. Το πρόγραμμα που επέλεξα αφορούσε εθελοντική εργασία σε ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά πάρκα στην Ιταλία, το Natural Park of Pian di Spagna στη λίμνη Lecco - Como.

Οι φίλοι μου ήταν κάπως διστακτικοί, η οικογένεια μου επίσης. Ήταν η πρώτη φορά που όπου θα έπρεπε να ταξιδέψω μόνη μου, στο εξωτερικό χωρίς την ασφάλεια ότι κάποιος δικός μου είναι μαζί μου, η πρώτη φορά που θα έπρεπε να κοιμηθώ το βράδυ σε αεροδρόμιο (λόγω ανταπόκρισης πτήσεων), η πρώτη φορά που θα πήγαινα σε ένα ξένο μέρος, με άγνωστους ανθρώπους. Αν και είμαι πολύ κοινωνική όλα αυτά με άγχωναν κάπως..

Μετά από δύο πτήσεις, δύο τρένα, ένα λεωφορείο και αρκετή κούραση το μεγαλείο της φύσης φτάνοντας στον προορισμό μου άρχισε να ξεδιπλώνεται. Η λίμνη Lecco είναι ότι πρέπει για να σου φτιάξει τη μέρα!

Αφού μας παρέλαβε η αρχηγός μας φτάσαμε σε ένα καταπράσινο τοπίο κάτω από τα βουνά που συνορεύουν με Ελβετία. Ένα υπέροχο ξύλινο σπιτάκι μας περίμενε στη μέση του πουθενά για να ξεκινήσει η περιπέτεια! Τρεις ήπειροι θα κοιμόντουσαν μαζί σ’ αυτό το σπίτι! Ευρώπη, Αμερική και Ασία! Ένας Μεξικανός, τρείς Ιάπωνες, δύο Ρωσίδες, ένας Τούρκος, μία Ιταλίδα (η αρχηγός μας) και μία Ελληνίδα (εγώ) καλούμασταν να συνυπάρξουμε αρμονικά. Και αυτό ακριβώς έγινε!

Η καθημερινότητα μας αποτελούνταν από εργασία το πρωί και το απόγευμα σε κοντινά σημεία τα οποία έπρεπε να καθαρίσουμε από χόρτα και να ανοίξουμε τα μονοπάτια που είχαν κλείσει το χειμώνα, να βάψουμε τα παγκάκια της περιοχής, να μαζέψουμε σκουπίδια από την κοντινή δασική περιοχή και την παραλία και φυσικά να ενημερώσουμε όσο μπορούμε την τοπική κοινωνία για το ποιοι είμαστε και τι κάνουμε.

Λένε ότι το φαγητό ενώνει τον κόσμο. Στην περίπτωση μας αυτό ήταν όσο πιο αληθινό γίνεται! Το βραδινό ήταν για μένα η καλύτερη ώρα της ημέρας! Κάθε μέρα ένας διαφορετικός εθελοντής έπρεπε να μαγειρέψει κάτι από τον τόπο του. Εκπληκτικό! Δοκιμάσαμε διαφορετικές κουζίνες, ακούσαμε ξεχωριστή μουσική και μάθαμε καινούργιες λέξεις από την κάθε χώρα, μάθαμε για τη ζωή, την καθημερινότητα και την κουλτούρα της κάθε χώρας και τόσα μα τόσα πολλά καινούργια πράγματα ο ένας για τον άλλο. Το σπίτι γέμισε μυρωδιές, ήχους και χαρούμενες φωνές. Και τελικά δεθήκαμε..

Ο αποχωρισμός ήταν δύσκολος αλλά έχουμε όλοι πάρα πολύ καλές αναμνήσεις. Τελικά είναι μαγικό το πως συναντιούνται οι ζωές των ανθρώπων.

Για μένα ήταν μια υπέροχη εμπειρία την οποία σίγουρα θα προσπαθήσω να επαναλάβω! Ευχαριστώ πολύ την ΕΛΙΞ για αυτή τη δυνατότητα που μου έδωσε και ελπίζω να μην σταματήσετε ποτέ να ενώνετε το κόσμο!

2019-wc-italy-leg07-elix-alexT-2
2019-wc-italy-leg07-elix-alexT-1
2019-wc-italy-leg07-elix-alexT-5
2019-wc-italy-leg07-elix-alexT-4
2019-wc-italy-leg07-elix-alexT-3
 • 2019-wc-italy-leg07-elix-alexT-2
 • 2019-wc-italy-leg07-elix-alexT-1
 • 2019-wc-italy-leg07-elix-alexT-5
 • 2019-wc-italy-leg07-elix-alexT-4
 • 2019-wc-italy-leg07-elix-alexT-3
 • Σχετικά Άρθρα

  Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
  Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

  Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
  Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ