WORKCAMPS

WORKCAMPS

WF108 - AURORA HUNTING AND RENOVATION IN EAST OF ICELAND από 10/02/2016 έως 21/02/2016

“Aurora hunting…” αυτή ήταν η σπίθα που χρειαζόταν για να δηλώσω συμμετοχή σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα στο εξωτερικό, που αρκετό καιρό τώρα σκεφτόμουν.

Αφού λοιπόν έγινε δεκτή η αίτησή μου, και πέρασαν περίπου 3 μήνες ανυπομονώντας να ξεκινήσει το πρόγραμμα μου, έφτασα Φεβρουάριο μήνα μες το καταχείμωνο στην μαγευτική Ισλανδία!!!

Παρόλο που δεν έχω μεγάλο μέτρο σύγκρισης, καθώς ήταν μόλις η 7η χώρα που ταξίδεψα, οι Ισλανδοί είναι μακράν οι πιο φιλόξενοι, φιλικοί, εξυπηρετικοί και καλόκαρδοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει και ένιωσα από την αρχή και οπουδήποτε ευπρόσδεκτος και ασφαλής!!!

Όσο για την χώρα, προσπαθώντας να την περιγράψω με λίγα λόγια θα έλεγα, πως το γεγονός ότι στην ουσία είναι ένα αρκετά αποκομμένο νησί, την καθιστά μοναδική, ακατέργαστη, εντυπωσιακή…. με μια άγρια ομορφιά που με καθήλωνε σε πάρα πολλές περιπτώσεις!!!

Σχετικά με το πρόγραμμα τώρα, ήταν όπως το περίμενα και με το παραπάνω καθώς ήμασταν συνολικά 17 άτομα μαζί με τους camp leaders, οι οποίοι ήταν και οι ίδιοι εθελοντές και υπήρχε κάτι παραπάνω από θετική ενέργεια και φιλικότητα και πάρα πολλά αστεία και χιούμορ, από όλους παρόλη την διαφορετικότητα… φυσικά ήμουν ο μοναδικός από την Ελλάδα και υπήρχαν συμμετέχοντες από Μεξικό, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ρωσία, Ουκρανία, Ισραήλ, Ταϊλάνδη, Κορέα, Ιαπωνία και μια Ισλανδή… η Diva, η αξιαγάπητη σκυλίτσα μασκότ του workcamp!!!

Όσον αφορά τη δουλειά, περιλάμβανε την ανακαίνιση ενός παλιού κτιρίου σε ένα παραθαλάσσιο χωριό στα φιόρδ της ανατολικής Ισλανδίας , το οποίο ήταν κάποτε σχολείο, που πλέον προορίζεται να γίνει ξενώνας και επίσης ήταν το μέρος που μέναμε κιόλας. Επιπλέον κάθε μέρα 4 από μας εναλλάξ, πήγαιναν να βοηθήσουν σε μια κοντινή φάρμα, με τα μοναδικά στο είδος τους Ισλανδικά άλογα!!!

Όποιος θέλει να δοκιμάσει την εμπειρία του εθελοντισμού, έχω να πω απλά πως μην χάνετε χρόνο όπως εγώ, δηλώστε συμμετοχή το συντομότερο δυνατόν, δεν έχετε να χάσετε τίποτα απολύτως, ενώ αντίθετα να κερδίσετε πάρα πολλές εμπειρίες, αναμνήσεις, φίλους και ακόμα περισσότερα που δεν φαντάζεστε! Επιπλέον είναι μια ευκαιρία να προσφέρετε αφιλοκερδώς κάπου που πραγματικά θα το εκτιμήσουν και να ταξιδέψετε όχι σαν τουρίστες, αλλά σαν ταξιδιώτες. Για εμένα προσωπικά το ερώτημα δεν είναι αν, αλλά πότε θα το ξανακάνω.

Last but not least… το Βόρειο Σέλας!!! Ωωωω Θεέ μου… απίστευτο, θαυμάσιο, μαγικό, εντυπωσιακότατο, δέος… θα μπορούσα να συνεχίσω με ατελείωτα ακόμα επίθετα για να το περιγράψω, όμως η ουσία είναι πως εάν δεν το δεις με τα μάτια σου απλά δεν μπορείς να συλλάβεις πόσο μεγαλειώδες είναι. Είναι κάτι που πιστεύω πρέπει να δει κάθε άνθρωπος στη ζωή του, και ειλικρινά το εύχομαι σε όλους!!!

Εγώ προσωπικά «κυνηγώντας το» με τις ώρες σ’ εκείνες τις παγωμένες νύχτες, συνειδητοποίησα πόσο "μικρός" είμαι και πόσο τιποτένιοι είναι οι προβληματισμοί μου σε σχέση με την μαγεία και ομορφιά της φύσης και την απεραντοσύνη του σύμπαντος!!!

Ευχαριστώ πάρα πολύ την ΕΛΙΞ που μου έδωσε την ευκαιρία να το ζήσω όλο αυτό!!

Γιώργος Σιδηρόπουλος
Φωτογράφος

1.iceland
2.volunteers
3.Aurora Borealis Eskifjordur
4.Aurora
5.Aurora Borealis Eskifjordur_5
6.Aurora Borealis Eskifjordur_6
7.Aurora Borealis Eskifjordur
8.Eskifjordur
9.Eskifjordur 1
10.Eskifjordur
11.Land of Ice
12.Land of Ice 1
13.Land of Ice 3
14.Land of Ice
15.glacier
 • 1.iceland
 • 2.volunteers
 • 3.Aurora Borealis Eskifjordur
 • 4.Aurora
 • 5.Aurora Borealis Eskifjordur_5
 • 6.Aurora Borealis Eskifjordur_6
 • 7.Aurora Borealis Eskifjordur
 • 8.Eskifjordur
 • 9.Eskifjordur 1
 • 10.Eskifjordur
 • 11.Land of Ice
 • 12.Land of Ice 1
 • 13.Land of Ice 3
 • 14.Land of Ice
 • 15.glacier
 • Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
  Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

  Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
  Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ