WORKCAMPS

WORKCAMPS

[LUNAR25] INCLUSIVE SUMMER από 19/08/2017 ως 31/08/2017

Το όνομά μου είναι Κατερίνα. Είναι η τέταρτη φορά που συμμετείχα σε ένα πρόγραμμα του εξωτερικού με την Έλιξ!

Μπορώ να πω και η καλύτερη εμπειρία μου μέχρι τώρα.

Σε όλα τα εθελοντικά προγράμματα κερδίζεις σπουδαίες εμπειρίες και ανακαλύπτεις πράγματα που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν γνώριζες αλλά κατά την γνώμη το κλειδί για να το καταφέρεις αυτό είναι να είσαι ο εαυτός σου και να απολαύσεις την εμπειρία γιατί θα είναι μία και μοναδική

Το δικό μου πρόγραμμα έλαβε χώρα στην "Citiva Castellana" μια υπέροχη μικρή πόλη 30 χιλιόμετρα απόσταση από την Ρώμη από τις 19/8/2017 ως 31/8/2017.

Αφορούσε ενήλικα άτομα με ειδικές ανάγκες και μας φιλοξενούσαν σε ένα ιδιόκτητο οίκημα μέσα στο οποίο τα περισσότερα άτομα από αυτά ζούσαν σε μόνιμη βάση. Δική μας ευθύνη ήταν να συνεισφέρουμε σε κάποιες εργασίες συντήρησης του χώρου όπως την περιποίηση του κήπου στον οποίο θα καλλιεργούνταν βιολογικά λαχανικά και φρούτα, την διακόσμηση του εξωτερικού χώρου, την κατασκευή του μπάρμπεκιου το οποίο θα χρησίμευε επίσης για το ψήσιμο εδεσμάτων την τελευταία μέρα του πάρτι, το καθάρισμα του κτηρίου και το βάψιμο κάποιων δωματίων και όλα αυτά σε συνεργασία με όλους τους κατοίκους του σπιτιού.

Ήμασταν εθελοντές από πολλές χώρες όπως Μεξικό, Γερμανία,Κίνα,Φιλανδία ,Τουρκία και Σερβία. Σε αυτό το πρόγραμμα έκανα σπουδαίους φίλους που ήδη μου λείπουν και με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφτώ. Επίσης μια εκ των εθελοντριών ήταν επίσης Ελληνίδα, η Αγγελική την οποία ήδη την συμπεριλαμβάνω μέσα στις πολύ καλές φίλες και την έχω μέσα στην καρδιά μου καθώς μοιραζόμαστε πολλά κοινά και ήταν μια πολύ καλή συνοδοιπόρος μου σε αυτό το ταξίδι.

Άλλο ένα σημαντικό άτομο ήταν η υπέροχη Ιταλίδα ομαδάρχισσά μας, η Ελίζ, καθώς και η συντονίστρια μας η Βιτσέντσα που μας έκαναν να νιώσουμε οικεία από την πρώτη στιγμή. Αναπτύξαμε πολύ καλές σχέσεις με τους ντόπιους που ήταν πολύ ένθερμοι, χαμογελαστοί και φιλόξενοι. Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε πολλά κοντινά μέρη και να κάνουμε ημερήσιες εκδρομές όλοι μαζί στην πανέμορφη ομολογουμένως Ιταλία που βρίθει από φυσικά τοπία και υπέροχα μουσεία και εκκλησίες.

Αυτό μας έδεσε ακόμη περισσότερο σαν ομάδα και ήρθαμε πολύ κοντά. Επιπλέον είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε νόστιμα εξωτικά πιάτα κάτι που έκανε το ταξίδι ακόμα πιο ξεχωριστό. Όσο για τα άτομα με τις ειδικές ικανότητες μου δίδαξαν το σημαντικότερο μάθημα ότι δεν χρειάζεσαι να είσαι τέλειος και να έχεις μια τέλεια ζωή για να είσαι χαρούμενος αλλά το μόνο που χρειάζεσαι είναι να αγαπάς τον εαυτό σου όπως είναι, να διαλέγεις καλούς συνοδοιπόρους στην ζωή σου που θα σε αγαπήσουν για αυτό που είσαι και θα χαίρονται με την πρόοδό σου.

Επίσης μου έμαθαν πως οι μικρές καθημερινές χαρές δίνουν νόημα στην ζωή και ότι αξίζει να τους δίνουμε σημασία. Για αυτό λοιπόν ταξιδέψτε, σπάστε τα στερεότυπα και προσφέρετε στον συνάνθρωπο σας γιατί θα σας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Σε ευχαριστώ άλλη μια φορά Έλιξ που μου άνοιξες ένα παράθυρο στον κόσμο.

Κατερίνα ΝΤΑΛΙΑΝΗ – Αύγουστος 2017

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ