Η ΕΛΙΞ

Οργανώσεις Ελλάδας και εξωτερικού

Η Οργάνωση "Catholic Relief Services (CRS)" φέρνει εις πέρας την υπόσχεση των Αρχιεπισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, για βοήθεια στους άπορους και ευάλωτους στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Σε συνεργασία με την Caritas Athens και την ΕΛΙΞ, η Catholic Relief Services υποστηρίζει τα παιδιά στη βασική και αναγκαία εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, αυξάνει τη συμμετοχή τους στο σχολικό περιβάλλον και διευκολύνει την ενσωμάτωση τους στην ελληνική κοινωνία.

Η Οργάνωση "Science United Project" στοχεύει, με υπεύθυνο τρόπο, στην παροχή επιστημονικής εκπαίδευσης σε παιδιά προσφύγων και μεταναστών, τα οποία δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα. Το Science United Project αξιοποιεί τα εργαλεία της σύγχρονης παιδαγωγικής για να υποστηρίξει τους δασκάλους να διδάξουν επιστημονικές μεθόδους με βιωματικό τρόπο, μία προσέγγιση ιδανική για αυτά τα παιδιά ώστε να εξασκήσουν τις δεξιότητες τους στην επίλυση προβλημάτων, να αποκτήσουν νέες γλώσσες επικοινωνίας, να αναπτύξουν τις κοινωνικές και συναισθηματικές ικανότητες τους.

Η Οργάνωση El Sistema Greece αποτελεί ένα κοινοτικό μουσικό Project, το οποίο από το 2016 παρέχει δωρεάν μουσική σε παιδιά και νέους στον ελλαδικό χώρο. Όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από καταγωγή, εθνικότητα και θρησκεία, έχουν χάρη στην παγκόσμια γλώσσα της μουσικής ένα από τα πλέον αποτελεσματικά μέσα, για διάλογο και συντροφικότητα μεταξύ των κοινοτήτων τους.

2019-2022: Το Amna Refugee Healing Network (πρώην Refugee Trauma Initiative) υποστηρίζει τη λειτουργία του Baytna Hub στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα προσφέροντας έναν ασφαλή και δημιουργικό χώρο σε παιδιά προσχολικής ηλικίας 2,5-4,5 χρονών. 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ