ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Δε σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει η χαρά των παιδιών όταν λαμβάνουν σχολικά είδη και εξοπλισμό, είδη που μπορεί να είναι από απλώς χρήσιμα έως και απαραίτητα για την σχολική τους καθημερινότητα. Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου 2023, διαμοιράστηκαν σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, κηρομπογιές, ξυλομπογιές, θερμός και τάπερ σε όλα τα παιδιά των Κέντρων Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης της Οργάνωσης μας (Οδός Πατησίων, Δομή Φιλοξενίας Κορίνθου, Δομή Φιλοξενίας Ελευσίνας). 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα θερμά τη UNICEF, για τη δωρεά και την πολύτιμη συνεισφορά τους, στο πλαίσιο της πολύ σημαντικής αυτής ενέργειας.

Από τον Σεπτέμβριο 2021 έως Απρίλιο 2023 έχουν ωφεληθεί 16.235 παιδιά (9.926 αγόρια και 6.309 κορίτσια) ηλικίας 4 έως 17 ετών προσφυγικού και μεταναστευτικού καθεστώτος από το Πρόγραμμα « Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση - All Children in Education (ACE Project)», που έχει ως απώτερο σκοπό τον εκμηδενισμό του φαινομένου της σχολικής διαρροής. (πηγή)

Tο Πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με σειρά εταίρων μεταξύ των οποίων και η ΕΛΙΞ, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

The programme "All Children in Education" is a UNICEF initiative in collaboration with the Ministry of Migration and Asylum, implemented in collaboration with a number of partners including ELIX, with co-funding from the European Union.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ