ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Έπειτα από την πολύτιμη βοήθεια του δικτύου μας στην Πελοπόννησο, την περίοδο Νοεμβρίου - Ιανουαρίου καταφέραμε και υποστηρίξαμε περίπου 120 παιδιά μέσα από την αποστολή σχολικών ειδών (τετράδια, γραφική ύλη, φάκελοι, backpack, μάσκες και άλλα), καθώς και βιβλίων ελληνικών, αγγλικών, μαθηματικών, και βιβλίων αυτομόρφωσης στις μητρικές γλώσσες των μαθητών.

Ταυτόχρονα, κατά το διάστημα Νοεμβρίου-Ιανουαρίου στοχεύσαμε στην ενίσχυση και επιμόρφωση των επαγγελματιών που εργάζονται με παιδιά που μετακινούνται. Σε συνεργασία με το Science United Project απεστάλησαν κιτ φυσικών επιστημών σε 12 εκπαιδευτικούς τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος σε διαδικτυακή επιμόρφωση στις 27/1 σχετικά με τη χρήση των κιτ στις τάξεις τους.

Επίσης, κατά τη διάρκεια Φεβρουαρίου-Απριλίου και σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πάτρας - Παιδικά Χωριά SOS και με το SolidarityNow θα υλοποιηθεί εκπαίδευση πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα για εφήβους στο πλαίσιο του προγράμματος Kids Rights Changemakers που υλοποιεί η ΕΛΙΞ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Kids Rights.

Τέλος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εντός του Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν διαδικτυακά μαθήματα Ελληνικών αρχάριου επιπέδου σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο που διαβιούν και πηγαίνουν σχολείο στην περιοχή της Πελοποννήσου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα αλλά και για εκδήλωση ενδιαφέροντος και εγγραφή μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 690 879 2824.

Η υπόστηριξη της περιοχής της Πελοποννήσου γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος "Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση" υλοποιείται από την ΕΛΙΞ με τη στήριξη της UNICEF και τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαικής Ένωσης.

Μάθετε περισσότερα για το ACE Project.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ