ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Η δομή φιλοξενίας στην Ελευσίνα άνοιξε τις πόρτες της για την υποδοχή και μακροπρόθεσμη φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία των Απρίλιο 2022. Η δομή διαθέτει συνολικά 150 θέσεις.

Η ΕΛΙΞ δημιούργησε το Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Μάθησης της στη Δομή τον Ιουλίου και προσφέρει:

  • Μαθήματα ελληνικών και αγγλικών σε παιδιά 4-17 ετών
  • Δραστηριότητες και εργαστήρια ψυχοκοινωνικού περιεχομένου
  • Ενισχυτική διδασκαλία για τη στήριξη της φοίτησης των παιδιών στην τυπική εκπαίδευση
  • Υποστήριξη της φοίτησης στην τυπική εκπαίδευση σε συνεργασία με Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ)
  • Εργαστήρια γονέων

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και έπειτα, η Δομή δέχτηκε πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων από τη χώρα.

Η Kateryna μετακινήθηκε λόγω του πολέμου από την Ουκρανία στην Ελλάδα, την περασμένη άνοιξη. Είναι από τις πιο ενεργές μαμάδες που δεν το βάζει κάτω. Κατευθείαν έπιασε δουλειά στο κλάδο του τουρισμού.

Πλέον μένει στη δομή της Ελευσίνας και συμμετέχει ενεργά στην ομάδα γονέων που δημιούργησε η ΕΛΙΞ με στόχο την ενδυνάμωση και την υποστήριξή τους. Θεωρεί ότι είναι σημαντικό να μάθει Ελληνικά, για την καλύτερη ένταξη στη χώρα μας σε περίπτωση που μείνουν εδώ, για αυτό και μελετά πολύ με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών της Οργάνωσης μας.

Η ίδια μας λέει: “Όταν άρχισα να μαθαίνω ελληνικά, το παιδί μου απέκτησε διπλό κίνητρο. Ως τότε, όταν ερχόταν στο σπίτι μετά το μάθημα, μου έλεγε μονάχα για τα παιχνίδια που έπαιζε. Όταν άρχισα να μαθαίνω και εγώ ελληνικά όμως, άρχισε και εκείνη να μου λέει για τα αντίστοιχα μαθήματα της. Πλέον, όταν επιστρέφει στο σπίτι, μου δείχνει τι καινούριο έμαθε και το ίδιο κάνω και εγώ.”

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ