ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου, μαθητές και μαθήτριες του Κέντρου Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης της ΕΛΙΞ στην Οδό Πατησίων, επισκέφτηκαν τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου, πάντα υπό τη συνοδεία του εκπαιδευτικού προσωπικού του Προγράμματος "Όλα τα παιδιά στην εκπαίδευση - All Children in Education (ACE Project)".

Ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες, παρακολούθησαν και μία ιδιαίτερη και συναρπαστική ταινία :

Ο Τζέιμς Χειμέριος, ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, ταξιδεύουν στο διάστημα πάνω στο αυτοσχέδιο διαστημόπλοιό τους, το Polaris. Θα χτυπηθούν από μετεωρίτη και έτσι θα καταπέσουν στους πρόποδες μίας Προκολομβιανής πυραμίδας όπου και θα συναντήσουν την Λουτσία, ένα κολιμπρί που λατρεύει τα βράχια. Αναρωτώμενοι για τα πεφταστέρια και τους μετεωρίτες ταξιδεύουν ως το φεγγάρι και από εκεί ως τη ζώνη των αστεροειδών, καταλήγοντας τελικά στον πυρήνα ενός κομήτη. Ο αναλυτικός χαρακτήρας των πρωταγωνιστών θα τους βοηθήσει να βρουν τις απαντήσεις που αναζητούν, επιστρέφοντας με επιτυχία πίσω στη Γη! Η συναρπαστική αυτή ιστορία εντυπωσίασε τους μικρούς μας φίλους, συνδυάζοντας γνώσεις με πλούσια και εντυπωσιακά γραφικά εφέ. Δείτε το trailer της ταινίας εδώ:eugenidiο planitario visit elix students mar 2023 1

Link : https://www.youtube.com/watch?v=zoaz1kz0Z3Q

Το Ίδρυμα Ευγενίδου ιδρύθηκε το 1956, με τη διαθήκη του Ευγενίου Ευγενίδη. Ανάμεσα σε άλλες δράσεις και επιτεύγματα, ξεχωρίζει το το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο που εγκαινιάστηκε το 2003 και λειτουργεί έως σήμερα στο κτίριο του Ιδρύματος, καθώς και η Διαδραστική Έκθεση Φυσικής και Βιοτεχνολογίας, η πολυτόμος Βιβλιοθήκη και τέλος η ετήσια απονομή υποτροφιών και έκδοση τεχνικών και ναυτιλιακών βιβλίων.

Οι μαθητές και μαθήτριες της ΕΛΙΞ έμειναν ενθουσιασμένοι τόσο από την ταινία όσο και από τη φιλοξενία του Ιδρύματος, σε μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε μικρούς και μεγάλους!

Το Πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από σειρά εταίρων, μεταξύ των οποίων και η ΕΛΙΞ-Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας.

Τhe programme “All Children In Education” is a UNICEF initiative, co-funded by the European Union and implemented by a number of partners, including ELIX-Conservation Volunteers Greece.

eugenidiο planitario visit elix students mar 2023 2eugenidiο planitario visit elix students mar 2023 3

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ