Από τις 24 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2025, η ΕΛΙΞ έχει τη χαρά να πραγματοποιήσει το εκπαιδευτικό σεμινάριο “FaciliForward: Δεξιότητες για την Ενδυνάμωση της Νεολαίας” στη Νέα Μάκρη, Αττικής.
Η ΕΛΙΞ θα υποδεχτεί 20 άτομα που εργάζονται στον τομέα της νεολαίας και εκπαιδευτικούς από 11 χώρες, με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων facilitator που ενισχύουν την ένταξη, τη δημιουργικότητα και τη ουσιαστική συμμετοχή στη δουλειά με νέους και νέες. Μέσα από τη μη τυπική εκπαίδευση, τη βιωματική μάθηση και την ανταλλαγή εμπειριών, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα ενισχύσουν την ικανότητά τους να κινητοποιούν και να εμπλέκουν ενεργά τη νεολαία.
Το σεμινάριο στοχεύει στην καλύτερη κατανόηση της έννοιας του facilitation και των βασικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για να γίνει κανείς facilitator στον τομέα της νεολαίας. Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα έχουν τον χώρο να στοχαστούν πάνω στις προσωπικές τους προκλήσεις και αβεβαιότητες που σχετίζονται με τη διευκόλυνση.
Οι εκπαιδευτές του προγράμματος θα στηρίξουν τα άτομα που συμμετέχουν στην ανάπτυξη του δικού τους facilitation στυλ και μιας δημιουργικής εργαλειοθήκης, προσαρμόσιμης σε ποικίλα περιβάλλοντα στον τομέα της νεολαίας.
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο “FaciliForward” συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συντονίζεται από την ΕΛΙΞ.

Η δραστηριότητα αποτελεί μέρος του ετήσιου προγράμματος του δικτύου IGNet. European network, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.








