ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Μέσω της ΕΛΙΞ, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο Training Course που θα λάβει χώρα στο Ganløse της Δανίας και διοργανώνεται από την οργάνωση Copenhagen Youth Network (CYN). Το πρόγραμμα με όνομα Youth Minds - Youth Voices περιλαμβάνει δραστηριότητες εμπειρικής μάθησης που απαιτούν ημέρες χωρίς gadgets και αλκοόλ. Ημέρες αποτοξίνωσης, καθώς και mindfulness όπως η συνειδητή διατροφή, η επικοινωνία και εργαστήρια που εστιάζουν στο σώμα.

Αναζητούμε τρεις (3) συμμετέχοντες, ηλικίας 20-30.

Ημερομηνίες διεξαγωγής του προγράμματος: 16 Ιουνίου με 25 Ιουνίου 2024 (Συμπεριλαμβάνονται οι ημέρες ταξιδιών)

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 5 Μαΐου 2024
Το συνολικό κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Δηλώστε στην συμμετοχή στην online φόρμα στο τέλος της σελίδας.

Σκοπός:
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση των συμμετεχόντων ατόμων, τα οποία είναι youth/social workers, νέοι/ες επιχειρηματίες και εκπαιδευτές/τριες. Στην ενσωμάτωση δεξιοτήτων και μηχανισμών αντιμετώπισης της ψυχικής υγείας στο καθημερινό τους έργο, προάγοντας την ανθεκτικότητα και την ευημερία μεταξύ των συναδέλφων τους.

Στόχοι:
• Να εξοπλίσουν τα συμμετέχοντα άτομα με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να ενισχύσουν τον τομέα του youth work, επικεντρώνοντας στην ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία και τις στρατηγικές αντιμετώπισης.
• Να παρέχουν στα συμμετέχοντα άτομα πρακτικά εργαλεία και πόρους για να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις δυσκολίες στην ψυχική υγεία, προωθώντας έτσι τη βελτίωση της εργασιακής τους απόδοσης και τη συνολική ευημερία στις κοινότητές τους.
• Να διευκολύνουν ένα υποστηρικτικό και συνεργατικό περιβάλλον όπου τα συμμετέχοντα μπορούν να μοιράζονται εμπειρίες, απόψεις και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με την ψυχική υγεία, προωθώντας την αμοιβαία μάθηση και τη συλλογική ενδυνάμωση.

Προφιλ Συμμετέχοντα:
Ατομα που ενδιαφέρονται για το νεανικό έργο και την ψυχική υγεία. Αυτό το TC στοχεύει στο να ενώσει youth & social workers, νεαρούς επιχειρηματίες και youth workers να βελτιώσουν την επαγγελματική τους ικανότητα στο youth work, και να ενσωματώσουν δεξιότητες και μηχανισμούς στήριξης της ψυχικής υγείας στο καθημερινό τους έργο. Σημαντικό κρίνεται τα άτομα να είναι αφοσιωμένα στο να υποστηρίξουν την Gen Z να γίνει πιο ανθεκτική καθώς και να είναι προσαρμοστικά και προετοιμασμένα να μείνουν σε ένα καταφύγιο προσκόπων μέσα σε ένα δάσος, να μοιραστούν κρεβατοκάμαρες με έως και 8 άτομα και να είναι προετοιμασμένοι για τη φύση, συμπεριλαμβανομένων των κουνουπιών - αυτή δεν είναι μια εμπειρία ξενοδοχείου στην πόλη.

Υπόλοιπα Οικονομικά Στοιχεία
Η διαμονή και η διατροφή καλύπτονται πλήρως από τους διοργανωτές.
Τα αεροπορικά εισιτήρια μπορείτε να κλείστε ΜΟΝΟ καθώς έχετε λάβει γραπτή επιβεβαίωση της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα από την ΕΛΙΞ.
Το κόστος μετακινήσεων επιστρέφεται στους συμμετέχοντες μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος μέσω τραπεζικής κατάθεσης και αφού έχουν καταθέσει τα απαραίτητα αποδεικτικά (αποδείξεις, εισιτήρια, boarding pass, κλπ…). 
Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος Erasmus+ και σύμφωνα με την χιλιομετρική απόσταση το ποσό επιστροφής είναι 360€ για κάθε άτομο.
Αυτό σημαίνει πως, αν έχετε έναν προϋπολογισμό 360€ και πληρώσετε 220€, θα λάβετε όλα τα 220€, και σε αυτήν την περίπτωση θα είναι το 100% του ταξιδιού. Διαφορετικά, για παράδειγμα,
αν ξοδέψετε 400€ με έναν προϋπολογισμό των 360€, θα λάβετε μέχρι 360€.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 100€ και καλύπτουν μέρος των λειτουργικών και διοικητικών εξόδων της οργάνωσης ΕΛΙΞ.

Σημαντικό: Οι συμμετέχοντες καλούνται να συμπληρώσουν την ατομική αξιολόγηση (EU Survey) μετά από το πέρας του προγράμματος καθώς και να διοργανώσουν ένα workshop/δράση με όσα έμαθαν στο πρόγραμμα ώστε να λάβουν την αποζημίωση

.erasmus plus logo 

Για οποιαδήποτε απορία, στείλτε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ένδειξη "Youth Minds - Youth Voices".

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Μέσω της ΕΛΙΞ, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Γαλλία, με όνομα
"LABORATORY OF EXPERIENCES: BUILD TOGETHER ESCAPE GAMES TO WORK WITH YOUTH!’’ το οποίο
διοργανώνεται από την Οργάνωση SEM&VOL, οργάνωση αντιπρόσωπο της Solidarites Jeunesses. Στο πλαίσιο του
Προγράμματος οι νέοι θα μάθουν πώς να κατανοήσουν και να συνδεθούν με άλλες πολιτισμικές
πραγματικότητες, προωθώντας την κατανόηση και την αλληλεπίδραση χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους.
Επίσης, θα αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας μέσω παιχνιδιών και θα εκμεταλλευτούν μη τυπικές μεθόδους
εκπαίδευσης για την οργάνωση διαπολιτισμικών εργαστηρίων με διάφορες ομάδες στόχου.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ