ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Μέσω της ΕΛΙΞ μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο καινούριο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Εφήβων "Gaming for digital safety awareness", που διοργανώνεται από την Ιταλική Οργάνωση InformaGiovani (IG), στην κοινότητα Filaga, της Σικελίας στην Ιταλία. Κατά την ανταλλαγή θα συναντηθούν 20 έφηβοι και 4 group leaders στην Σικελία για να παρακολουθήσουν μια 8-ήμερη εκπαίδευση βασισμένη στην μη-τυπική εκπαίδευση στην θεματική gaming και το digital safety.

Αναζητούμε πέντε (5) συμμετέχοντες, ηλικίας 14 - 17 και 1 group leader 23+ με εμπειρία σε συντονισμό εφήβων.

Ημερομηνίες διεξαγωγής του προγράμματος: 9 με 18 Ιουλίου 2024 (Συμπεριλαμβάνονται οι ημέρες ταξιδιών)
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: άμεσα
Το συνολικό κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 100 ευρώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Τα νέα άτομα θα είναι σε διαρκή επικοινωνία και υποστήριξη από τον group leader (συνοδό), ο οποίος όχι μόνο θα βοηθήσει καθόλη τη διαδικασία πριν και κατά αλλά και στην επιστροφή από το πρόγραμμα. Ο συνοδός θα τους βοηθήσει στην επιλογή εισιτηρίων αλλά και θα τους κατευθύνει διαρκώς.

Μεθοδολογία:

Όλο το πρόγραμμα είναι βασισμένο σε μη τυπική εκπαίδευση και όχι στη παραδοσιακή μορφή μάθησης. Δηλαδή ως εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν role playing, παιχνίδια, αναστοχασμοί, simulations, εργασία σε ομάδες κλπ.

Στόχοι:

  • Μάθηση για τo gamefication και τα βασικά εργαλεία για να ξεκινήσετε
  • Ευαισθητοποίηση σχετικά με την ψηφιακή ασφάλεια στο διαδίκτυο και εξερεύνηση συμβουλών για την προστασία συσκευών 
  • Κατανόηση της συμπεριφοράς στο διαδίκτυο και πώς να ανιχνεύσετε το λόγο μίσους 
  • Εξερεύνηση του πώς η ψηφιακή αποτύπωση επηρεάζει το περιβάλλονΔηλώστε στην συμμετοχή στην online φόρμα στο τέλος της σελίδας

Υπόλοιπα Οικονομικά Στοιχεία

Η διαμονή και η διατροφή καλύπτονται πλήρως από τους διοργανωτές.
Τα αεροπορικά εισιτήρια μπορείτε να κλείστε ΜΟΝΟ καθώς έχετε λάβει γραπτή επιβεβαίωση της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα από την ΕΛΙΞ.
Το κόστος μετακινήσεων επιστρέφεται στους συμμετέχοντες μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος μέσω τραπεζικής κατάθεσης και αφού έχουν καταθέσει τα απαραίτητα αποδεικτικά (αποδείξεις, εισιτήρια, boarding pass, κλπ.).
Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος Erasmus+ και σύμφωνα με την χιλιομετρική απόσταση το ποσό επιστροφής είναι 275€ για κάθε άτομο.
Αυτό σημαίνει πως, αν έχετε έναν προϋπολογισμό 275€ και πληρώσετε 220€, θα λάβετε όλα τα 220€, και σε αυτήν την περίπτωση θα είναι το 100% του ταξιδιού. Διαφορετικά, για παράδειγμα, αν ξοδέψετε 400€ με έναν προϋπολογισμό των 275€, θα λάβετε μέχρι 275€.
Το συνολικό κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 100 ευρώ και καλύπτει μέρος των λειτουργικών και διοικητικών εξόδων της οργάνωσης ΕΛΙΞ. 

Μετά το πρόγραμμα

Οι συμμετέχοντες καλούνται να συμπληρώσουν την ατομική αξιολόγηση (EU Survey) μετά από το πέρας του προγράμματος καθώς και να διοργανώσουν ένα workshop/δράση με όσα έμαθαν στο πρόγραμμα ώστε να λάβουν την αποζημίωση.

erasmus plus logo

Για οποιαδήποτε απορία, στείλατε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ένδειξη " YE-Gaming".

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Μέσω της ΕΛΙΞ, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Γαλλία, με όνομα
"LABORATORY OF EXPERIENCES: BUILD TOGETHER ESCAPE GAMES TO WORK WITH YOUTH!’’ το οποίο
διοργανώνεται από την Οργάνωση SEM&VOL, οργάνωση αντιπρόσωπο της Solidarites Jeunesses. Στο πλαίσιο του
Προγράμματος οι νέοι θα μάθουν πώς να κατανοήσουν και να συνδεθούν με άλλες πολιτισμικές
πραγματικότητες, προωθώντας την κατανόηση και την αλληλεπίδραση χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους.
Επίσης, θα αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας μέσω παιχνιδιών και θα εκμεταλλευτούν μη τυπικές μεθόδους
εκπαίδευσης για την οργάνωση διαπολιτισμικών εργαστηρίων με διάφορες ομάδες στόχου.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ