ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Αειθαλεία - Ολιστικό Πρόγραμμα για τον εθελοντισμό ατόμων τρίτης ηλικίας" (www.aeithaleia.gr), του οποίου φορέας υλοποίησης είναι η ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, καλούμε εθελοντές ηλικίας 55 ετών και άνω για ομαδική δράση καθαρισμού του Υμηττού, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023!

Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) ιδρύθηκε το 1992, με σκοπό την προστασία του οικοσυστήματος του Υμηττού και την ανάπτυξή του ως πνεύμονα πρασίνου.  Στο πλαίσιο των στόχων του, ο Σύνδεσμος εκτελεί μια σειρά δράσεων όπως εργασίες απομάκρυνσης χόρτων, σκουπιδιών και κάθε εύφλεκτης ύλης, συντηρήσεις συστημάτων πυρόσβεσης, συντηρήσεις και καθαρισμούς δασικών οδών κ.α.  Το βουνό του Υμηττού υψώνεται στο ανατολικό όριο του λεκανοπεδίου Αττικής, με την κορυφή του να απέχει μόλις 7,5 χιλιόμετρα από την πλατεία Συντάγματος σε ευθεία γραμμή.  Εντάσσεται στο δίκτυο Natura και φυλάσσεται από «ζώνες προστασίας» σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα του 1978.

Ανάμεσα σε άλλες ενέργειες που υλοποιεί ο ΣΠΑΥ, έχει θέσει σε εφαρμογή ένα μεγάλο και πρωτοποριακό σχέδιο με στόχο να καταστεί ο Υμηττός ως το πρώτο «Zero Plastic» (https://zeroplastic.spay.gr) βουνό της χώρας.  Πρόκειται για μια «Πράσινη Συμμαχία» μεταξύ του ΣΠΑΥ, Δήμων, καθώς όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στο βουνό, η οποία έχει ως στόχο να ενημερώσει και να εμπνεύσει τους πολίτες για το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και τη διατήρηση του, μέσω της περιορισμένης χρήσης πλαστικού.

Ελάτε μαζί μας, για να απελευθερώσουμε το φυσικό περιβάλλον από το περίσσιο πλαστικό και να ευαισθητοποιήσουμε και άλλους πολίτες για την προστασία του βουνού!

Δίνουμε ραντεβού στις 30/03/2023, 09.30 το πρωί στο Πυροφυλάκιο Καισαριανής!

Δείτε εδώ το σημείο συνάντησης στο χάρτη.

Εξοπλιστείτε με νερό, άνετα ρούχα, ένα καπέλο και γάντια κηπουρικής.
Φέρτε την παρέα σας και την καλή σας διάθεση!

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Μάρα Βανδώρου στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλ. 2103825506. 

Για την καλύτερη προετοιμασία της δράσης, παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα.

Σας περιμένουμε!

Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων έχει λήξει.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ